Vojtěch Čermák
30.9.2023 19:35
Milý vnuku,nejsme schopni poslat peníze přes účet,protože žádný nemáme,tak si pro ty peníze musíš přijet sám.
Neboj policajti jsou připraveni,oni ti pomohou.
Olga Škopánová
26.9.2023 12:53
Pane Budovic vy zřejmě nevíte jaké se v Německu platí daně takže pro představu z platu 4500 Eur zbude mému synovi 3000 Eur.
Marie Faldynová
26.9.2023 00:07
Nabídla jsem dceři "pastelkovné" v situaci, kdy mají starší syny na střední škole a dělají práci velmi záslužnou, ale ne moc honorovanou. Podpořit studia vnuků podle mne není rozmazlování a peníze jsem jim nabídla já, ne že by oni spoléhali na mne.
Danka Rotyková
25.9.2023 20:14
Nikdy bychom si s manželem o peníze neřekli, naopak. Měla jsem pocit, že jako mladá pracující bych měla maminku v důchodu podporovat, pokud by bylo třeba. Tak jsem byla vychována. Ovšem moje nejstarší sestra, i když žila s námi společně, už takové zásady neuplatňovala, od rodičů si půjčila několikrát a ne málo. Protože však rodiče neměli ani korunu, půjčili si a horko těžko dluhy spláceli. Uběhl rok, dva a situace se opakovala. To pak bylo předmětem hádek po celá dlouhá léta. Nikdy jsem rodiče nepochopila, protože za ty peníze si sestra s manželem pořizovala nový nábytek do bytu, což nebylo nutné. Škoda, že jsem tehdy byla ještě studentka a nemohla ovlivnit rodiče. Po letech toho litovali, ale to už bylo pozdě.
Margita Melegova
25.9.2023 18:42
Kdyz maji dva duchodci 4 deti+4 partnerky+5 vnoucat a prijeli v patek do nedelniho podvecera tak tem duchodcum moc penez nezustalo, to byl nas pripad ale obcas jsme zacinajicim novomanzelum financne pomohli vytrhnout trn z paty, ale kdyby zalezelo na mne tak bych nic nedala ale manzel byl neoblomny, kdyz mne nasi nepomohli to neznamena, ze ja nepomuzu svym detem. Pomohl a nemyslel na zadni kolecka, v jednu dobu jako naschval nam odesel kotel, pracka, lednice, praskla voda tak nove podlahy a ucet v bance se hrozive ztencil a az v tu dobu pochopil co znamena cekat na duchod kdyz neni uz kam sahnout, sice jsem mela nejakou tisicku usetrenou ,,v puncose,, ale tu jsem nepriznala protoze jsem ho chtela vytrestat a svete div se ono to pomohlo.
Zdeněk Pokorný
25.9.2023 17:25
My se ve škole finanční gramotnosti věnujeme. Je to velice jednoduché. Nepůjčuj si, vydělej si, uspoř si. To je veškeré umění spokojeného života. Lichváři existují co je svět světem. A není radno se jim dostat do rukou.
Jiří Dostal
25.9.2023 15:13
:-) Koukám, že není každá rada drahá... :-)
Jan Budovic
25.9.2023 13:30
Jsme v dúchodu , ale naše děcka vydělávají jedna v Německu a druhý v Rakousku . Mají peněz habaděj . A jsem rád , protože tady by měli prd a Fiala se tváří , že mladí s rodinami mají dost !
Olga Škopánová
25.9.2023 12:58
Vždy záleží na druhu pomoci. Pokud se někdo zadluží, aby mohl jet k moři tak je to jeho hloupost a v tomto přídadě si pomoc nezaslouží. Pokud by ale moje děti chtěly např. půjčit na koupi bytu tak ano.
Antonín Nebuželský
25.9.2023 12:53
Ani omylem. Naše děti a jejich děti si svoje hradí samy.
Jen takový postřeh :u globusu žebraji někteří chudáci", a lidi většinou něco dají. Viděl jsem jak pán toho dotyčného sprdnul:"od důchodců bys chtěl, hybaj makat"...
Docela příhodné, nemyslíte.
Načíst starší příspěvky