Obrázky z cest: Střípky z Londýna
Všechny fotografie: Blanka Lazarová

Obrázky z cest: Střípky z Londýna

13. 9. 2023

Před pár lety jsem strávila týden v Londýně. Věřili byste, že Londýn má přibližně stejný počet obyvatel jako Švýcarsko? Je jasné, že těch pár dnů na poznání tohoto města nestačí. Bylo to tzv. „letem světem“. A tak vám zde, bez ohledu na důležitost či oblíbenost, vyjmenuji některé symboly Londýna. Vy si můžete vybrat, co byste chtěli vidět či blíže poznat. Jen tak na okraj, počasí nebylo vůbec typické. Ani nekáplo. Dokonce si moje kamarádky spálily nosy, když jsme podnikly okružní jízdu „double-deckrem“.

Symboly Londýna: tradiční červené telefonní budky, patrové autobusy, Londýnské oko, most Tower Bridge, Big Ben, Parlament, Millenium most, mrakodrapy – např. Okurka, typické jídlo Fish and Chips, China Town, Hyde park, Royal Albert Hall, obchodní dům Harrods, londýnské metro zvané „Tube“, aukční síň Christies, náměstí Piccadilly Circus, Trocadero, Trafalgarské náměstí, Westminsterské opatství, socha lorda Nelsona, Downing Street, Buckinghamský palác, Tower, Monument, Katedrála sv. Pavla, Kensingtonský palác, Wimbledon…. a mnoho a mnoho dalších.

Zvu vás na malou ochutnávku Londýna prostřednictvím mých fotografií.

cestování fotografování Londýn
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Polednová
Blani, úžasné fotky z Londýna. Podobné mám také z návštěvy tohoto města. Ráda jsem ti ho připomněla a prošla se s tebou.
Blanka Lazarová
Toho jsme se právě obávaly. Ale - srpen - a celý týden azzurro. :-)
Dana Straková
Fotky jsou skutečně nádherné, děkuji za hezké pokoukáníčko, člověk má chuť to taky vidět v reálu. Ovšem kde je ta příslovečná londýnská mlha nad Temží?
Libuše Heulerová
Blani, krásné přiblížení Londýna...jako bych tam byla, ale já tam nikdy nebyla...díky !!!!
Vlasta Ledlová
Blanko díky za fotky z mého téměř druhého domova. Moje dcera v Londýně bydlí a tak jsem tam za posledních dvacet let byla mnohokrát. Když byli vnuci malí, tak i jednou za dva měsíce. To se ještě daly koupit letenky za pár stovek. Ale to jsem nechodila moc po městě, ale hlavně s kočárkem v parku. Při každé další cestě obdivuji nové stavby a jejich zasazení do architekturu let dávno minulých.
Jana Šenbergerová
To už je let, co jsem se také jen krátce mohla setkat se skutečným Londýnem. O to víc mě potěšilo, že jsem mohla vidět známé i tehdy ještě neexistující stavby a místa.
Zdenka Jírová
Také jsem byla v Londýně, ale jen na 3 dny, tak to byl také opravdový let. Jsem ale ráda, že jsem Londýn viděla. Napsala jsem o své cestě také článek před lety sem na íčko. ze ho vyhledat - Londýn- duben 2000. Místa, která jste navštívila, jsem také navštívila, i další.
Blanka Lazarová
Vladi, tvoje články jsem četla, když jsem dočítala zpětně Martu. Moc pěkné cestopisy jsi vytvořila. :-)
Vladislava Dejmková
Blanko, děkuji za připomenutí Londýna. Před pár lety jsem tam byla, octla jsem se na velmi podobných místech jako ty. I já jsem o to napsala pro i69 článek, vlastně několik článků, protože jsme tehdy navštívili i jiná místa než Londýn.
Marie Měchurová
Londýn je moc krásné a zajímavé místo a Tvoje fotografie nám připomenuly nezapomenutelné chvíle, které jsme tam prožili. Moc hezká fotoreportáž!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.