Josef Mlčoch
4.8.2024 16:20
Cestovní kanceláře při popisu ubytování používají jakousi "cestovkářskou latinu" . Malá ukázka: "písčitooblázková pláž"=kamenitá pláž, kde se dá občas narazit na malé ostrůvky písku, "doporučujeme zapůjčení motorového vozidla"= v místě ubytování není lautr nic a bez auta se nikam nedostanete, "v okolí hotelu mohou probíhat stavební práce "= od rána do noci tu jedou sbíječky a po ulici jezdí náklaďáky se štěrkem a mixy s betonem, či něco podobného.
Jarmila Komberec Jakubcová
23.9.2023 17:29
Paní Dano N. měla jsem smůlu v tom, že vedle na balkoně "bydleli" rackové a takový binec, hluk a smrad se dal těžko překonat. Jinak jídlo super, cesta okolo moře také velmi hezká a Poreč je krásné město. Delegátka cestovky se odmítla s námi bavit o výměně pokojů.
Dana Novotná
23.9.2023 09:59
Paní Jakubcová: Tak to jste měla smůlu. Já byla loni taky s Českým kormidlem v Chorvatsku a měli jsme hotel super. I s polopenzí a nemělo to chybu.
Helenka Vambleki
23.9.2023 08:57
Úplně bych nezatracovala hledání na internetu, kde se dají najít mnohé informace a destinaci. Podívám se na mapu a vidím, zda info třeba o vzdálenosti k moři nebo k letišti je shodné s informacemi cestovky. Mapy Google mají animačního panáčka, s kterým se projdu kolem hotelu. Čtu recenze klientů, z kterých se dá hodně dozvědět, ale jsou to jejich pocity, proto velkou váhu nedávám třeba stížnostem, že jídlo bylo stále stejné.
Jarmila Komberec Jakubcová
22.9.2023 20:28
Vždy záleží na tom jaké si seženete informace o destinaci kam chcete jet. Těžko si budete vybírat hotel pokud jedete na poznávačku, kde každý den bydlíte v jiném hotelu nebo když pojedete na pobytovku. Jen jednou jsem naletěla cestovce České kormidlo. Kamarádka /šetřilka/ mi přemluvila na zájezd na Istrii do hotelu Delfín. Tak to fakt byl horor. Od té doby se mi nic podobného nestalo a byla jsem v mnoha zemích.
Olga Škopánová
22.9.2023 14:40
Uspěch cesty je zaručem, když si člověk zařizuje všechno sám.
Eva Kopecká
22.9.2023 14:23
Od toho všeho je právě informativní návštěva vybrané cestovky. Záleží na solidnosti pracovníků. My si vybrali cestovkou, jasně jsme řekli, co chceme, pracovnice doporučila lokalitu a hotel a řekla, tady budete spokojení. My se vrátili, zašli jsme tam a řekli, děkujeme, příště opět jedině s vámi. Přesně takové jsme si to představovali. Dokázala nám vybrat, i když jsme koupili dovolenou měsíc před odletem.
To je totiž stejné, jako v každém obchodě. Pokud nám něco vnutí, jen aby to prodali, příště už nepřijdeme. Spokojený zákazník se vrací a ještě to chválí známým.
Zuzana Pivcová
22.9.2023 13:33
Tady naprosto souhlasím. Já jsem si bez zeptání velice naběhla kdysi při zájezdu do Tuniska. Předtím jsem tam už byla v Hammametu a to nebyl problém, podruhé jsem se však dostala do rozestavěné zóny, odkud nebylo takřka žádné spojení s nejbližším městem a nikdo pro nás 5 lidí z hotelu neuspořádal fakultativní výlet. Byla to tuniská cestovka, která záhy zanikla.