Olomoucké syrečky a vlčí údiv, aneb "Vy to taky jíte?"
FOTO: Dana Straková

Olomoucké syrečky a vlčí údiv, aneb "Vy to taky jíte?"

26. 9. 2023

Odpoledne jsem dojela nakoupit a taky pro naftu. Když jsem vylézala u pumpy, tankovala přede mnou paní, vedle taky paní a já když jsem vylezla povídám: "Jé, to tady dneska máme pěknou dámskou jízdu, co?" Ale ani se neusmály a koukaly obě jako puk. No, mě to přišlo vtipný, ale zřejmě obě měly jiný smysl pro humor než já a tohle jim vtipný nepřišlo. Tak teda sorry, že jsem si dovolila obtěžovat...

V obchodě jsem mimo jiné koupila i dvoje olomoucké syrečky a dva romadůry. Jednou sobě a jednou dědečkovi. Smradu jako v hradu a cena taky nápadně připomínala drahotu. Jó, kde jsou ty časy, kdy soused Tonda vyprávěl, že olomoucké stály korunu padesát a on si je kupoval do školy k svačině. Spolužáci s ním nechtěli sedět, ale ten papír od nich se prý náramně hodil na přilepení pod katedru... No fuj.

Já si ty syrečky dala asi za dva dny k snídani. Seděla jsem venku a pomlaskávala si, když se najednou objevil vlk Čenda. Nevěřícně na mě koukal a z jeho očí bylo znát, že je z toho trochu zmatený. Kdyby uměl mluvit, určitě by mi řekl: "Vy to taky jíte? A proč teda na mě všichni vždycky tak křičíte, když si najdu ve výběhu u koní koblížek? Já bych vám přece rád donesl taky..."

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Tvarůžky mám ráda, ale za menší cenu mi chutnaly víc.
Eva Braunová
Výborný jsou jako kdysi.Koupím je a dám do sklenice zavírací mimo lednici,to dá rozum.Za týden i za čtrnáct dní je to dobrota s dobrým chlebem namazaným máslem.Nemají žádné kalorie a jsou vhodné pro dietáře.
Josef Andrle
No tvarůžky,pěkný hnus ,samý tvaroh,dříve zapáchali,byli úplně mazlavé,už ani neuzrají,a cena ,stavávali 1,50,- Kčs ,dne 50 korun !!!
Ludmila Černá
Kdysi jsem dělala ve velkoskladu mléčných výrobků. Jednou nám prošly olomoucké, šéfová nevěděla co s nimi a dala mi je pro psa. Ax, kříženec belgičáka a NO, mléčné výrobky miloval. Ale když jsem mu dala do misky pěkně proleželé olomoucké, ten jeho výraz byl boží. Očuchal a začal couvat. To se samozřejmě nelíbilo mě a výhružně jsem mu řekla "Sežer to!" Tak žral. Pysky zvednuté a výraz největšího mučedníka. A jakoby říkal Je to fuj, ale když musím...
Zuzana Pivcová
Já mám tvarůžky ráda a vzpomínám na sousedovu novofoundlandskou fenu Áju, která při pohledu na ně slinila dvojnásob tolik než obvykle.
Alena Vávrová
Jejda, také jsem "kyselina sejrová" a (nejen) syrečky mám ráda. Ale za pajdu už to opravdu není, co bývalo ;-) .
Věra Lišková
Chutná mně sýr s zelenou plísní, také zrovna nevoní, ale nevadí.
Jana Kollinová
Váš článek může mít pozitivní dopad na skupinu čtenářů, kteří nesou na svých bedrech vyšší duševní nebo materiální "hodnoty" a díky Vám se mohou odpoutat od svého ega a seznámit se s "obyčejným" syrečkovým zastavením.
Alena Švancarová
Také je mám ráda,ale už to není,co bývalo,nemyslíte?
Jitka Hašková
Olomoucké syrečky mám ráda, občas si je kupuji. Tím, že jsem sama, tak zápach nikomu nevadí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...