Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Marie Ženatová
28.11.2023 06:47
Milá Maruško* moc děkuji za nádhernou vzpomínku - Vídeň je skutečně nezapomenutelná. Já jsem o své první cestě na západ už psala v roce 2019 v článku: Svatořečení Anežky České v Římě - bylo to v listopadu 1989 - ještě před otevřením hranic.
Dušan Brabec
27.11.2023 23:41
Moje porevoluční cesta do Vídně proběhla na začátku prosince 1989. Zároveň to byla moje vůbec první cesta do kapitalistické ciziny. Holt v minulém režimu jsem s ním nebyl konformní, tak jsem měl zaracha! Tak nostalgicky vzpomínám, že jsem prošel celou Mariahilfer Strasse, zíral s vyvalenýma očima na to všechno zboží a domů si mimo jiného přivezl dvojče radiomagnetofon. Nyní se tomu musím usmívat, protože od té doby jsem byl ve Vídni mnohokrát a prohlédl si její památky, příští týden tam opět jedu - předvánoční Vídeň má své kouzlo. A po listopadu 1989 jsem se postupně stal ostříleným cestovatelem prakticky po celém světě. Alespoň to mně přinesl listopad.
Soňa Prachfeldová
27.11.2023 17:55
Krásné vzpomínání. Vídeň je nezapomenutelná. Také bych se tam zase ráda podívala.
Alena Tollarová
26.11.2023 22:34
Ve Vídni jsem byla jen jednou a bylo to mnohem později po revoluci. V rámci jednodenního zájezdu jsme prošli to nejzajímavější, Moc ráda bych se tam podívala ještě jednou.
Jitka Hašková
26.11.2023 18:44
Jste bezvadní cestovatelé.
Zuzana Pivcová
26.11.2023 16:38
Moje první polistopadová cesta byla do Vídně. Ještě dnes po letech se usmívám tomu, jak jsem si na Západ vzala sukni, halenku, kabátek a lodičky, zatímco ostatní jeli klasicky v džínách. Myslela jsem si, že se tak na Západě chodí. Znala jsem návštěvy starších manželských párů kráčejících ve východním Berlíně na nedělní oběd.
Daniela Řeřichová
26.11.2023 16:23
Marie, tleskám, parádní článek a speciální pozornost si zasluhuje fotečka z výuky cizích jazyků. :-) Vídeň je nám historicky, architektonicky i kulturně velmi blízká. Do rakouské metropole jsme s mužem jezdili často pracovně. Při loňské adventní návštěvě jsem obdivovala, jak se jim daří minimalizovat vizuální smog.
Jan Zelenka
26.11.2023 12:59
Bohužel jsem ve Vídni nikdy nebyl, ačkoli jsme kolem Vídně často projížděli při našich cestách do Středomoří. Je to krásné město s nádhernými památkami, což vaše fotky jen potvrzují. Obdivuji dílo rakouského avantgardního architekta Hundertwassera. Setkali jsme se s ním zejména v krásných lázních Blumau a trochu i v městečku Zell an See.
Naděžda Špásová
26.11.2023 12:06
Ve Vídni jsem byla jednou před Vánocemi, město je krásné, ale ty trhy se mi nelíbily. Fotky jsou jako vždy moc pěkné.
Blanka Lazarová
26.11.2023 09:14
Do Vídně to máme kousek a myslím, že hned po revoluci bylo plné "Brňáků". Jak jinak. Vždyť Brno je předměstí Vídně. :-)
Načíst starší příspěvky