O tom, jak jsem lehnul na motorce
FOTO: Jaromír Šiša

O tom, jak jsem lehnul na motorce

28. 10. 2023

Kolečkama jen dolů. Takto si motorkáři vzájemně přejí, ale když aktivně zapojí svoje špatné vlastnosti, jde to i obráceně. Můžeme nadávat na nepřízeň osudu, zoufat si, že je k nám život nemilostrdnej, podezřívat sousedy, ale za svoje maléry si můžeme většinou sami, což je i případ tohoto příběhu. Přitom na začátku složité operace byl docela malinkatý klíček.

Na bučovickém náměstí stačilo pět metrů a už jsme se i s batůžkem váleli. Tak říkáme spolujezdci. Někteří kolemjdoucí smíchy lovili po kapsách drobný, ale přesto se našli soucítící a pomohli motorku postavit na gumy. Aby se příběh stal úsměvným, byla splněna základní podmínka. Nikomu se nic nestalo. Odřený padací rám? Ten je právě od toho, aby se při pádu odřel místo nohou.

I nezletilý koloběžkař ví, že se zamčenými řídítky se rozjíždět nemá. Kdo tvrdí, že nedá, nemá moji zkušenost. Ještě v poloze ležmo mi to okamžitě docvaklo. No nic, vstanu, odemknu zámek a jede se dál. Jenže ouha, zámek se rozsypal a zamykání si mohlo zamknout, kdy chtělo, což by mělo při další jízdě fatální následky. Jak málo stačí...

Čekání na asistenční službu vyplnily tři kopečky zmrzliny v pořadí, jogurtová, čokoládová a vanilková. Aby se dalo částečně zapomenout na předešlou událost, musí se dodržet zmíněné pořadí.

Oznámení řidiče přivolaného odtahu, že ještě nepřevážel motorku, zastavilo krvácení lehké odřeniny. Společně se mnou totiž ztuhly i krevní destičky. Naopak trávení se ještě víc zrychlilo. Po naklopené plošině jsem sice vyjel, ale se zabrzděnou motorkou zase sjel. Nebo spíš s hrůzou sklouzal.

Bezpečně to vyřešil až naviják.

Finále příběhu ale přišlo až po padesáti kilometrech, kdy po motorce klekl i odtah, a tak jsme čekali dva.

Během čekání řidič vytelefonoval manévry neuvěřitelných rozměrů. Posuďte sami. Přijede ještě větší odtah, dále jen VO, naloží náš i s malým odtahem, dále jen MO, a takto v symbióze přijedou před náš dům. Zde MO sjede z VO, nacouvá zezadu k MO a motorka se přetlačí po ližinách na VO. Ten popojede a po funkční plošině VO pak motorka konečně sjede. Na závěr se oba odtahy opět naloží v jeden, čímž bude celá akce slavnostně ukončena připraveným šampáněm. Tajně jsem doufal, že se akce nedonese do NOVY a stanu se majitelem autorských fotografií, což by mohlo uhradit opravu.

Příjezd se nedal časově určit, a tak nás povolaný syn odvezl čekat domů. Cestou se mu kousla brzda. Čekání bylo nekonečné. Od neustálého vyhlížení mě vysvobodila sousedova rybářská židlička se slibem, že s ním někdy půjdu na ryby. Jenže jaké bylo zklamání moje i pozvaných hostů, když MO přijel sám. Bohužel do celého procesu byla nešťastně zahrnuta i pojízdná dílna, která MO opravila.

Uznejte, že jsem se těšil právem a zrovna tak byl zklamán. Ale i tak se jednalo o velkou akci, hodnou trvalého zapamatování. A to byl na začátku jeden malinkatý

 

a moje blbost.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Zajícová
Tak hlavně odteď vždycky kolečkama dolů!
Zuzana Pivcová
Jako batůžek jsem jezdila několik let, i když sama jezdit neumím. Byly to hezké roky, a to už mi bylo přes 60. Dodnes prohlížím zaparkované motorky, hlavně choppery. Díky za příspěvek.
Alena Velková
Chápu vaše zklamání :-) super příběh.
Taťana Veselá
....po motorce klekl i odtah, a tak jsme čekali dva :) úsměvné, ale jak pro koho, že ;-) Hlavně, že vše dobře dopadlo!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...