Marcela Pivcová
24.10.2023 20:45
Měla jsem dříve kratší nakupovací období, bylo to v době, kdy jsem ukončila studium a začala si vydělávat. Říkala jsem, že to jsou věci do výbavy - nádobí, sklo, utěrky a textilní věci do bytu... ale nenakupovala jsem mnoho věcí a nevydávala příliš velké finanční částky. Postupně jsem nákupy stále více omezovala. V současné době také, jako mnohé jiné ženy, mám pocit, že bych potřebovala pár věcí z oblečení vyměnit, ale nějak se mi nechce obcházet obchody, prohlížet, zkoušet... a objednávat s rizikem na dálku, to už vůbec ne.
Lenka Kočandrlová
24.10.2023 16:29
Nakupování mě moc nebaví,ani potravin,ani jiných věcí. Kolikrát si říkám,že bych si měla něco pořídit,nové sandály na léto,třebas,ale pak jdu do krámu,vidím tam ty ošklivé,těžké a hnusné křápy,z nichž si nemám co vybrat,a jdu zase domů. Občas si koupím nezbytný hadr v lidlu,když už jsem v obchodě,abych nemusela oblézat obchody někde v centru,byla pronásledována všudypřítomným otravným muzakem a u toho se potila v tom vedru,co tam stále je.
Eva Mužíková
24.10.2023 02:34
Nakupuji jen to co opravdu potřebuji. Nemám problém věcí se zbavovat, třeba oblečení nebo knih.
Marie Faldynová
23.10.2023 19:28
Také si myslím, že nakupovat musí být za co a že člověk, který se rozhlédne kolem sebe, koupí místo stopadesátého trička raději něco, co pomůže druhému. Mezinárodní vězeňské společenství uvítá finanční příspěvky na podporu dětí těch, kdo jsou ve výkonu trestu, například. A hned by se cítil lépe než jako majitel další zbytečnosti.
Miloslava Richterová
23.10.2023 15:37
Dříve se ženy staraly, na čem a co uvařit, dnes že by jak zahnat nudu a psycholog to ještě zkoumá? Naštěstí existuje svět normálních lidí.
Věra Ježková
23.10.2023 14:37
Nakupováním zbytečností jsem nikdy netrpěla. Což neznamená, že jsem neměla problémy ve vztazích. Courání po obchodech mě nebaví.
Zuzana Pivcová
23.10.2023 14:12
Přehnané nakupování je droga jako každá jiná. Kdysi jsem četla o Jacquelině Kennedyové, která trpěla nakupovací mánií (samozřejmě osobních věcí), ale v naprosté většině případů, než přijela domů, ji ty nakoupené věci přestaly zajímat a rozdala je. Já jsem si dříve taky nakoupila řadu zbytečností. Myslím, že u mě byl ten důvod, že jsem v dětství a raném mládí neměla své peníze a neuměla jsem s nimi zacházet. Když jsem si začala vydělávat, vyvinula se u mě potřeba nakupování. Sice ne jen pro sebe, ale přesto. Byl to jakýsi rituál. No, pak jsem se z toho dostala.
Jana Kollinová
23.10.2023 13:39
Myslím,, že je to problém těch, kteří si mohou takové úlety dovolit, protože na to mají a také budou mít na to, aby se s velkou fanfárou této posedlosti zbavili. Je asi málo seniorů, kteří nespokojenost a problémy ve vztahu je bude řešit "šopováním".
Alena Švancarová
23.10.2023 12:33
Já jsem zase druhý extrém.CHtěla bych si něco koupit,třeba na sebe,protože to potřebuji.Stojím nad tím,přemýšlím a nakonec odejdu a nenesu nic.Doma nemám přeplněné skříně,naopak vidím jak bych měla vše vyházet,protože to mám dlouho a nahradit něčím novým.Neumím prostě nakupovat a chození po obchodech mě tedy rozhodně nebaví.Nejlépe,když jde se mnou kamarádka,většinou mě nakopne abych si to a to koupila.Rozhodně si nakupováním nekompenzuji špatnou náladu.
Vlasta Ledlová
23.10.2023 12:11
Ani nevím, že jsem článek hodnotila. Ťukla jsem omylem. Žádného shopaholika neznám.
Načíst starší příspěvky