Můj podzim života s "Íčkem"
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Můj podzim života s "Íčkem"

1. 12. 2023

Kdy nám vlastně začíná podzim života? Já to vidím tak od sedmdesátky. O prázdninách v roce 2017 mi chybělo jen pár měsíců do tohoto výročí, když na mě "vyskočila" na facebooku pozvánka na fantastický pětidenní výlet na elektrokolech, pořádaný portálem i60 s názvem EKOLO 2017.

Ani chvilku jsem nezaváhala a vyplnila za nás dva, mě a manžela, dotazník. Je pravda, že jsem v něm přidala trošku najetých kilometrů. Když nás na tuto akci vybrali, rychle jsem koupila ojeté elektrokolo, a my jsme tak mohli něco natrénovat. A to byl náš vstup mezi přátele na "Íčku". Akce na kolách se moc vydařila, byla nezapomenutelná a nikomu se nic zlého nepřihodilo, ani mně, která nemá řidičák a silniční pravidla jsou pro ni španělskou vesnicí. Velitel Olda měl všechno pod kontrolou.

 Ekolo 2017

 Můj miláček

 Ekolo 2017 3

 

 Ekolo 2017 2

 

Další prima akcí byla Prohlídka Pražského hradu, kterou zorganizovala Hanka Polednová. Dorazili jsme na ni ze všech světových stran naší vlasti. Prohlédli jsme si, pod zajímavým výkladem naší paní průvodkyně, krásné historické hradní památky i jeho zakoutí. 

 PRAHA 28.11.2022

 Praha 2

 Praha 3

 Praha 4

  

V té době jsem studovala Baťovu univerzitu třetího věku ve Zlíně - obor digitální fotografie. Jednou z mých spolužaček byla i Zdeňka Žichovská, "Íčkařka" z Jeseníku. Hned jsem využila možnosti pro fotografy prezentovat své fotografie v rubrice "Foto dne", a k mé radosti se brzy objevily na "karuselu" i mé výtvory. Když se přestěhovala výstava krásných fotografií autorů tohoto portálu z Prahy do Jeseníku, využila jsem pozvání zúčastnit se na jaře roku 2019 zajímavé vernisáže.

Jeseník

Modrá

Kaštany

 

Kačenky

Zahájení

 

V květnu 2020 zorganizoval náš "guru" Honza Raška vydařenou procházku Prokopským údolím kousek za Prahou. Tam jsme se mohli blíže poznat s dalšími milými lidmi. Jarní příroda byla kouzelná a nálada báječná. Líbila se nám i prohlídka místního pivovaru a pivo, které jsme ochutnali, nám moc chutnalo. 

Na nádraží

Je tu krásně

 K dobré náladě přispěla i štamprlka moravské slivovičky.

Přípi

I dobrý oběd přišel vhod

U stolu

 jezero

Nesmím zapomenout ani na naše, každoroční setkávání. První, kterého jsme se zúčastnili, bylo v roce 2021 v Řevnicích nedaleko hradu Karlštejna. Mohli jsme si pod ním zkusit vykutat staré fosílie, a někteří byli docela úspěšní. Zajímavé byly výlety po okolí - na Skalku, do Mníšku pod Brdy, Lomu Amerika a prohlídka hradu Karštejn. Večerní posezení, při kterém jsme oslavili desáté výročí založení portálu i60, nemělo chybu. Pod jídlem a pitím se prohýbaly stoly a nálada byla nepopsatelná.

Karlštejn

Hledali jsem poklady

Na procházce

 Lom Amerika

 

Večer bylo veselo

 

Setkání na sv. Hostýně v roce 2022 jsem měla tu čest spoluorganizovat, a myslím, že se také vydařilo. V Holešově jsme si prohlédli naše dva kostely, židovský hřibitov a synagogu a hezky opravený zámek se zahradou. Na náměstí jsme se vyfotografovali se starostou města, a dokonce o nás vyšel i článek v internetových novinách. Ještě jsme navštívili město Kroměříz s jeho krásnými zahradami a zámkem, zapsanými v seznamu UNESCO. 

 Sv. Hostýn

 Kostel v Holešově

 Židovský hřbitov

 Zámek Kroměříž

Podzámecká zahrada

Květná zahrada

 

Poslední setkání se uskutečnilo letos v květnu v Srbsku u řeky Berounky. Počasí se opět vydařilo a tak procházky na Tetín, do Berouna podé řeky uprostřed krásné jarní přírody byly kouzelné. Návštěva místa Sv. Jan pod Skalou se taky nesmazatelně zapsala do našich pamětí. Někteří si vyšli i na tu skálu nad klášterem. Při večerních posezeních jsme měli možnost ještě blíže se mezi sebou poznat.

Srbsko

 Vyšli jsme si na Tetín

Tetín

Vyhlídka

 Sv. Jan pod Skalou

 Kaple

Okolo Berounky

 

Ještě musím zmínit dvě módní přehlídky "pro starší a pokročilé, které se konaly ve Zlíně, a na jejich organizaci se podílelo i "Íčko", hlavně Hanka Lancová. Na té první, které jsem se zúčastnila, předváděla modely i naše Jitka Caklová. Přehlídky se nám moc líbily, a ještě jsem si spolu mohly posedět u kafíčka.

Modelky

Modelky 2

posezení

 

Už se moc těšíme na vánoční setkání v redakci i 60, které se uskuteční 12. prosince. Před rokem jsme si ho moc užili. Napřed jsme si prohlédli vánoční trhy na Staroměstském náměstí a potom jsme prožili příjemné chvíle u dobrého jídla a pití mezi našimi přáteli pod vedením našeho Honzy Rašky.

JVánoční Praha

 

Staromák

 

Myslí si ještě někdo, že mi "Íčko" neobohatilo můj podzim života? Já si to nemyslím. Můžu zde prezentovat fotografie, můžu tvořit články, což mě docela chytilo. Viděla jsem místa, která bych asi nikdy nenavštívila, i když hodně cestujeme. Dokonce se můžu radovat a užívat si výher z různých soutěží. Můžu se těšit na setkání s milými lidmi, kteří stejně jako já, také prožívají podzim života. "Íčko"  DĚKUJEME.

 

Můj příběh Podzimní soutěže 2023 stárnutí
Hodnocení:
(5 b. / 36 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Maruško nádherný příspěvek. ☀️
Zuzana Pivcová
Dobře si vzpomínám na to, jak jste se s manželem objevili na startu elektrokol poblíže stanice Hradčanská koncem září 2017. Bylo vidět, že jste sportovní dvojice. Tak ať vám to dlouho vydrží. I s íčkem.
Alena Tollarová
Maruško, tak bohatý podzim života jako Ty má málokdo. Ať Ti to ještě dlouho vydrží :)
Marie Měchurová
Pane Adámek, i60 je portál pro aktivní seniory z celé republiky
Petr Adámek
Pro mě "Íčko" je mafiánské označení bývalého ministra vnitra Ivana Langera. Jinak netuším, co to "Íčko" je.
Elena Valeriánová
Marie, to není podzim života, to je "rozkvět" života. Tak ať se stále daří.
Hana Polednová
Maruško, krásná fotodokumentace všech íčkařských akci, kterých jsi se zúčastnila. Všude, kde se sejdeme, je veselo a prima nálada. Díky za každé setkání, ÍČKO, těším se už na 12. prosince, bude určitě opět velká účast.
Jan Zelenka
Parádní!
Miloslava Richterová
Skvělé! :-)
Michaela Přibová
Moc hezké. Těším se na setkání.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.