Zasněženo
Všechny fotografie: Dana Straková

Zasněženo

2. 12. 2023

Přesto, že sníh moc nemusím, přiznávám, že je s ním všechno kolem čisté a hezčí. Tak jsem taky vyrazila na malou procházku a něco málo nafotila. Pochopitelně že jenom na mobil a kvalita tomu odpovídá. To, co já v pohodě v dálce vidím, on, chudinka moje malá už nevezme. Že bych si na stará kolena pořídila foťák a naučila se s ním fotit?
Při pohledu na Říp jsem si přeříkala skoro celou báseň o něm, teda něco jsem v paměti lovila, ale v podstatě jsem to dala❤️. A to, že mi mobil nevezme komíny elektrárny a chladicí věž chemičky, mi vlastně ani tak moc nevadí. Ale i k tomu jsem si odříkala říkanku z dětské knížky. Samozřejmě z knížky mého dětství, dneska by už asi neprošla: "Z komínů se kouří, slunce oči mhouří. Mhuř si oči mhuř, kdyby se z nich nekouřilo, bylo by nám hůř!"

A po tomhle krásném modrém dni přišel den od rána bílý. Podle písničky včelích medvídků by se bílá měla líbit všem, zpívají: "Bílá bílá bílá bílá, komu by se nelíbila...." No nevím, mlha schovala údolí a i u nás v kopcích se střídavě roztahovala a chvílema trhala. Takže mě se moc nelíbila, navíc když jsem musela k zubaři. Naštěstí jsme byli objednáni na vstupní prohlídku k novému zubaři oba dva a tak to v mlze a sněhu odřídil dědeček. Mým autem, protože mám nové zimní gumy. Byla to jejich sněhová premiéra, ale zvládly to holky docela dobře. 

Ještě když jsme se vrátili bylo mlhavo a nevlídno. Koně ve výběhu postávali v mlze a pohled na silnici, kterou zcela mimo plánu, zřejmě aby utratili peníze vyčleněné pro tento rok, chtěli tento týden brousit a pak pokládat nový asfaltový koberec byl buď k smíchu, nebo k pláči. To si vyberte, každý podle svého. 

 

fotografování příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Ať chceme či nikoli, sníh je tu a rozkopané silnice a chodníky číhají škodolibě na lidi. U nás dělají vodu, tedy už dlouho nic a ještě nám chudinka zmrzne.
Zuzana Pivcová
Napadla mě podobná úvaha, ale teď jsem ráda, že jsem si mohla přečíst tu Vaši.
Irena Mertová
Hezká zima. Krásní koníci.
Naděžda Špásová
Fotky jsou pěkné, jen by mě zajímalo, kde to je. Třeba bychom si tam na jaře udělali výlet.
Dana Straková
Milí přátelé, děkuji za Vaše komentáře.
Anna Potůčková
Díky za tak moc hezké fotky. Přírodě ta bílá nadílka moc sluší.
Marie Měchurová
Byli jsme tam u Vás v létě, ale i zima této krásné krajině sluší....
Blanka Lazarová
Krásná bílá příroda. Díky.
Jan Zelenka
Krásné fotky!
Miloslava Richterová
.. a fotí Vám to pěkně

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.