Barevný podzim života aneb Nikdy není pozdě začít žít
Ilustrační foto: Pexels

Barevný podzim života aneb Nikdy není pozdě začít žít

30. 11. 2023

Když mi bylo 26 let, díky závadné kontrastní látce jsem byla šest týdnů v kómatu a poté kompletně celá ochrnutá. Místo toho, abych si užívala mládí, tancování, které jsem jako zdravá dělala závodně, místo cestování, romantiky, lásky jsem jezdila po nemocnicích a rehabilitačních ústavech.

Sotva jsem se z toho jakž takž vyhrabala, dosáhla jsem středního věku a na uvítanou jsme vletěli s tatínkem starou škodovkou pod kamion. A výsledek? Krvácení do mozku a těžký otřes mozku… A já byla zase na začátku. A i střední věk života byly jen tělocvičny, tepláky, cvičení.

Když mi bylo 60 let, úplnou náhodou a omylem jsem zhlédla dokument o kvantové fyzice. Že fyzika může být něco tak zajímavého, mě úplně fascinovalo. Začala jsem na internetu vyhledávat články o kvantové fyzice a kvantové mechanice. Kromě článků jsem hledala i nějaké knihy s touto tématikou. Zaujaly mě hlavně od Franka Kinslowa o kvantovém léčení. Ozvala se ve mně bývalá rehabilitační sestra. Hned jsem si nějaké knihy koupila a četla a četla.

Poté na mě na internetu vyskočila nabídka, že Frank Kinslow se zúčastní Flow summitu, a já měla možnost zakoupit si účast na internetovém přenosu. Neváhala jsem. Dnes vím, že to byl nejlepší kup mého života. Naučila jsem se „vyčistit si mozek“ a „zastavit myšlenky“ a spoustu dalších věcí i od jiných přednášejících. Ale hlavně jsem se naučila, že nikdy není pozdě začít žít a jaký si člověk naplánuje život, takový žije.

Začala jsem tedy podle rad přednášejících na summitu nejen zkoušet určité techniky, ale hlavně žít. Můj život se změnil. Pomalu, postupně, ale změnil. Pochopila jsem, že člověk nemůže vždy a ve všem bezhlavě věřit druhým a když oni tvrdí, že podle zákonů medicíny v mém případě bude už jen hůř a problémů bude přibývat a že se mi nedá pomoci… Nemusí to být pravda, pokud já v hloubi duše a v hloubi mozku a podvědomí to nedopustím.

Bylo to šílené a hodně těžké, přesvědčit sama sebe, že nemají pravdu ti, co mi toto říkají, i když mají bílé pláště a titul. Začala jsem na sobě dennodenně pracovat. Na svém vědomí, na svém podvědomí, na víře, že nemocí a bolestí, nemocnic, léků a injekcí už bylo dost a že teď je čas na štěstí, na to žít a těšit se ze života, na to být šťastná.

Jako první velkou změnu jsem uvítala možnost vést cvičení čchi-kung u nás ve spolku jako lektorka pro další vozíčkáře. Lidé se dozvěděli, že teď hodně čtu, studuji, učím se, zajímám se o čínskou medicínu, o možnosti sebeléčby. Další velký krok, že jsem si udělala kurz psychoterapie. Inspirovala jsem několik lidí a oni chtěli vědět víc. Začalo to jedním povídáním, druhým, třetím a já najednou přestala trávit důchodový věk doma, sama v šedi.

Kamarádka si pořídila malého pejska, který u nás tráví víkendy a já s ním musím chodit ven, abych pořád jen neseděla nad knihami. Když jsme spolu venku, vidím zase nad sebou slunce, kolem sebe usměvavé lidi a je mi krásně a zalívá mě pocit štěstí. Konečně i nade mnou vysvitlo slunce, do tváře se mi vrátil úsměv a do duše radost.

Zase vidím všude kolem květy, radost, štěstí. A vůbec nevadí, že je to až na podzim mého života. Vždyť podzim je také velmi důležitý a krásný. A hlavně barevný.

 

Můj příběh Podzimní soutěže 2023 psychika
Hodnocení:
(5.2 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Křapová
Věro, vy jste silný člověk. Skláním se před tím, co všechno jste zvládla, jaké překážky překonala - a jdete dál,sama se učíte a pomáháte jiným. Přeji už jen samé úspěchy, štěstí a co nejlepší zdraví.
Eva Mužíková
Díky Vašemu článku jsem se znovu utvrdila v tom, źe veškeré problémy jsou t.zv: "Od hlavy". Hodně spokojených let Vám přeji.
Michaela Přibová
Páni! Člověk ani nenachází slova! Klobouk dolů! A hodně štěstí.
Ludmila Černá
Gratuluji a obdivuji. A moc vám přeji hodně krásných dnů plných pohody. Dlouhé babí léto, ne podzim života.
Danka Rotyková
Věro, velmi obdivuji sílu, se kterou procházíte životem. Po přečtení vašeho příběhu se cítím jako po kyslíkové terapii.
Jan Zelenka
Hodně elánu a štěstí do dalších dnů, paní Schmidová.
Jan Zelenka
Je dobré, že člověk v podzimu svého života má nějaký zájem, nějakou aktivitu a nečeká jen trpně na penál. To, co dělá paní Schmidová, bych asi nezvládl, ale raději píši knihy. Ke své osmdesátce příštím rokem chci vydat svou knihu dvacátou, jubilejní.
Hana Rypáčková
Tleskám a obdivuji.. Ať se Vám daří...
Zuzana Pivcová
Moc Vám to přeji a hluboce si Vás vážím.
Soňa Prachfeldová
Paní Věro, vyjadřuji vám velký obdiv, jak jste to nevzdala a nalezla svůj smysl žití a ještě dodáváte odvahu druhým. Přeji vám, ať vás víra, naděje, stěstí doprovází jako nejvěrnější společníci.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...