Ježíškova vnoučata
Ilustrační foto: Pixabay

Ježíškova vnoučata

15. 12. 2023

Jsem u dcery, mají oslavu třiceti let trvání firmy a tak hlídám. No, spíš funguju jako kuchařka a řidič. Ráno děvčata vypravím do školy a v poledne tu mladší odvézu do LŠU. Taky musím pustit slepice, doplnit krmítka na zahradě a nakrmit kočky. A pak mám volno. Uvařím si kafe a pozoruji cvrkot za oknem. Lepší jak televize.

Zazvoní telefon. Volá kamarádka Evička. A sděluje mi, že dostala nádherný, ale velmi drahý dárek od paní Šmejkalové. Štěstím se doslova zalyká, pláče a směje se zároveň. Evička žije v Domově U Trati a potýká se s Parkinsonovou nemocí. Jejich DD využívá nabídky Ježíškových vnoučat. Evička už se dík tomu potkala s panem Šmoldasem, jednou lítala malým letadlem, podruhé vrtulníkem a loni si přála boty na stepování. 

Letos si nepřála nic, ale pečovatelky v Domově jí přání vybraly samy. Evička totiž vytváří pomocí žehličky a mastných kříd moc hezké obrázky. A věci na tenhle druh obrázků jsou dost drahé. Tak je napadlo poprosit Ježíška. A Ježíšek vyhověl. Proč to píšu? Protože mám radost společně s Evičkou. Že je mezi námi hodně lidí, kteří rádi obdarují neznámého člověka třeba jen proto, že je jeho přání zaujalo. Darovat radost je znásobená radost.

A co vy? Taky rádi obdarováváte někoho jen tak? Já ano. Už dlouho. Vždy si vyberu nějaké dítě z dětského domova. A doufám, že můj dárek mu zpříjemní Vánoce.

Můj příběh Vánoce
Hodnocení:
(4.8 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ludmila Černá
Moc děkuji za zpětnou vazbu. Víte, jsem moc ráda, že v naší malé republice je hodně lidí se srdíčkem na pravém místě. Je krásné, že ač si nemůžeme nijak moc vyskakovat, dokážeme pomáhat. Nemám na mysli tisícové dary, mám na mysli to "srdíčko". Díky moc.
Marie Ženatová
I mne tento článek po ránu velmi oslovil - díky za něj. Mám to téměř shodné jako milá paní Danielka Ř.
Daniela Řeřichová
Děkuji za hezký článek a to, jak konáte dobré skutky. Také radši dávám než dostávám. Potřebných je hodně, ale něco je zadarmo - dobré slovo či úsměv...
Jana Jurečková
Loni jsem zaťukala na svou kamarádku. Nečekala mě. - "Danuš, jsem tu z jednoho důvodu, abych ti popřála Veselé Vánoce." Předala jsem jí malý dárek- zasněženou krajinku. "Já ale pro tebe nic nemám." "To vůbec nevadí, hlavně, že máš radost." "No, to tedy mám."
Jan Zelenka
Lído, je fajn, že jsi o Evičce napsala. Její aktivity jsou obdivuhodné, i přes její horší zdravotní stav.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.