Konec Vánoc
FOTO: Marie Seitlová

Konec Vánoc

28. 12. 2023

Je 27.12., je po Vánocích, které jsem strávila s rodinou syna jako každý rok. Byly to krásné chvíle plné radosti a pohody. Ode dneška mají mladí dovolenou, tak ji chtějí strávit s rodinou snachy na Slovensku, na chatě v Nízkých Tatrách.

Po nabalení je vše připraveno k jízdě. Jedu část cesty s nimi a v Hranicích mě vysadí a já budu pokračovat domů vlakem. Jedeme přes Litomyšl směrem na Olomouc. Při stoupání nad Mohelnicí auto stávkuje a nejde. Provoz je veliký, všichni někam jedou nebo přijíždí z Vánoc. Rychle trojúhelník, jít za svodidla a volat odtahovku. Čekáme, ale dovídáme se, že všichni mají dovolenou, hledá se řidič, není větší auto, protože je nás 5 a pes. Tak jsme se rozhodli stopovat a já, že bych odjela domů už z Mohelnice.

Syn v reflexní vestě stopuje, myslíte, že někdo zastavil. Nikdo nereaguje, ještě zamávají. Projelo snad 50 aut a nic, proto jsem s vnukem popošli asi 600 m, byla tam odbočka, tak snad tam někdo pojede. Stále jsme stopovali a pak z odbočky vyjelo auto jen s řidičem směrem, kudy jsem potřebovala jet. A co myslíte, pokynul a přidal. Slzy se mi draly do očí, bylo mi ouzko z lhostejností lidí.

Vrátili jsme se zpět k blikajícímu a nepojízdnému autu a znovu tam syn stopoval. Po nějaké době jsme měli štěstí, mladý muž zastavil a chtěl pomoci. Syn prosil, zda by mě nemohli vzít jen dolů do Mohelnice, že už stojíme 1,5 hod a žádná pomoc. Byl moc hodný a vzali mě. Vezl svou babičku k dceři na zbytek svátků. Povídali jsme si o dnešní době, kdy se lidé k sobě moc hezky nechovají. Ale oni byli výjimka, pak mi jeho babička řekla, že vnuk je lékař a ten by měl pomáhat. Byl z Liberce, zavezl mě až na nádraží v Mohelnici, moc jsem jim děkovala, holt dobrý člověk se našel.

Dále už jsem vše zvládla bez problému a v půl šesté jsem byla doma. Bylo mi z toho všeho moc smutno, auto stávkovalo v lese, kde nikdo nebyl jen projíždějící nevšímaví a netaktní řidiči. Vždyť i jím se taková porucha může stát. Doma to na mě spadlo a pobrečela jsem si. Ale i tak to byly krásné svátky s těma nejmilejšími. Mladí se asi po půl hodině dočkali odtahovky a i do auta se vlezli.   

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Hlavně, že jste nebourali, Majko. Všechno nejlepší v novém roce, hlavně zdraví.
Eva Mužíková
Díky za reakci Majko.
Eva Jančaříková
Majko, tak jak píši všichni - smutný příběh s dobrým koncem. Přeji Ti at je vždy jenom ten dobrý konec!
Libuše Heulerová
Majko, smutný příběh s dobrým koncem....hlavně, že ještě dobří lidé existují...to potěší...
Hana Polednová
Majko, smutný příběh se šťastným koncem, kdy se objevil anděl v podobě řidiče. Je mi líto, že přibývá tolik bezcitných lidí. Dříve si více pomáhali, naše generace to těžko chápe. Já bych to také obrečela, snad už nebudeš mít takové zážitky, to ti moc přeju.
Marie Ženatová
Jak píše paní Danielka - dobrý člověk* ještě žije. Přeji hezké a pohodové dny v nadcházejícím novém roce ♥
Soňa Prachfeldová
Až mě zabolelo srdce nad lhostejností lidí. I tací jsou, bohužel. A to auto tedy bylo pěkně škodolibé, takhle vám zavařit. Je dobře, že dobré pocity převládly a vše dobře dopadlo.
Marie Seitlová
Děkuji všem za reakci na můj článek. Evi, Sára určitě vnímala naší nervozitu, ale byla v pohodě, vedle cesty byl les, tak se s ní vnučka procházela.
Věra Ježková
Majko, to musely být nervy! Hlavně, že to dobře dopadlo.
Vladislava Dejmková
Maruško, je dobŕe sdílet takové zkušenosti. Nejenže se človéku uleví, ale urovná si i myšlenky. Naštěstí to dobře dopadlo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...