Zážitek roku 2024
Všechny fotografie: Anna Čípová

Zážitek roku 2024

5. 1. 2024

Nejedná se o chybu, letopočet je správný. Je druhý den nového roku a už mám neobvyklý zážitek.

Po obědě vyrážím autem do Veselé (obec asi 10 km od Rožnova p.R.) s cílem objevit rybníky, které jsem našla na mapě. Směrovka „Rybolov, prodej ryb“ mě po polní cestě dovede pod hráz rybníku. Zastavím, zařadím zpátečku a chci auto otočit. Kola se protočí, vystříkne bahno a auto se nepohne. Co s tím? Řešení odkládám a jdu se projít kolem tří rybníků.

Po půl hodině je procházka u konce a začínám řešit, co podniknu. Rady nacházím na internetu (naštěstí mám v mobilu data). K autu se vracím kolem potůčku, který vytéká z rybníku. Nacházím hromadu větví. Jásám. Radost byla předčasná, větve nezlomím. Pokračuji v cestě kolem hromady hlíny s kameny, třeba se budou hodit.  

Začínám s nadějí, že vše zvládnu. Do vyjetých kolejí nacpu trávu a sedám za volat. Auto rozhoupu, pomalu přidávám plyn a velké NIC. Na druhý pokus si nanosím kameny a na třetí pokus přidávám koberečky z auta. Další pokusy vzdávám. Kupodivu nepodléhám panice. Vše má své řešení.

Volám do zemědělského družstva a ptám se na možnost poslat traktor, který by mé auto vytáhl. Nápad dobrý, ale traktor není k dispozici. Posílám zprávu synovi s prosbou o pomoc. Za půl hodiny přijíždí s čtyřkolkou a záchranná akce dostává rychlý spád. Spěcháme, protože začíná pršet. Vybalit tažné lano z originálního obalu, najít tažné oko, propojit auta. Sedáme do svých aut a hned první pokus je úspěšný. Jsem vysvobozena. Děkuji synovi, že se stal mým žlutým andělem. On se loučí slovy: „Mamko, přestaň vymýšlet kraviny.“

Z první letošní nepříjemnosti budu mít ve fotoarchívu několik fotek s mizernou kvalitou. Však posuďte sami.

Přeji všem pohodový nový rok bez neduhů a velkých trápení.

Hodnocení:
(5.1 b. / 34 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Ano,jsi odvážná a hlavně jsi nepropadla panice. Anko, ať jsou Tvoje výjezdy za fotografiemi v letošním roce co nejpohodovější.
Jarmila Komberec Jakubcová
Aničko hlavně, že vše dobře dopadlo. Mi na jednu takovou cestu zavedla navigace a pak mi tahal traktor. ještě jsem při tom zničila spojku.
Soňa Prachfeldová
Dobrý konec. Ještě že syn nebydlí někde daleko. Aničko s polními cestami opatrně, zejména v mokru.
Libuše Křapová
Aničko, dobře to dopadlo :-)
Naděžda Špásová
Tak to ti, Aničko, opravdu nezávidím. Hlavně, že to dobře dopadlo. Fotky vůbec nejsou špatné, naopak. :-)
Zdenka Jírová
Vtipný "zážitek". Mám podobné, ale staršího data. Možná je také napíši.
Eva Mužíková
Tak jsem třetí, která by neodešla a hned hledala ŕešení. Ale jsi žena praktická, snažila jsi se poradit si sama. Očištění auta to byl asi ten nejmenší problém, hlavně že jsi nemusela čistit silnici.
Marie Ženatová
Milá Aničko, já to mám asi v hlavě nastavené jako Alenka T*, takže bych určtitě ihned hledala řešení. Ale fotečky jsou ohromné, článek vynikající a jak jsi to s rychlou pomocí syna vyřešila je také obdivuhodné. Přeji krásné chvíle s foťáčkem na všech tvých dalších cestách ♥
Alena Tollarová
Obdivuji Tě, že jsi odložila řešení a nejdřív šla na procházku. To já bych nemohla a řešení hledala hned, protože bych strachy z procházky nic neměla. Nakonec vše dobře dopadlo a vždycky všechno dobře dopadne po celý rok :)
Eliška Murasová
Andulko, s tebou se nemusím ničeho bát, ty si víš vždycky rady. A ještě máš blízko synečka. Přeju ti spoustu parádních zážitků na tvých toulkách.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...