Společnost stárne. Je nejvyšší čas přestat na tom vidět jen to špatné
Ilustrační foto: Unsplash

Společnost stárne. Je nejvyšší čas přestat na tom vidět jen to špatné

23. 1. 2024

Kdykoli se objeví statistiky dokazující, že přibývá starých lidí a ještě více jich přibývat bude, jsou spojovány s výčtem problémů, které tento jev působí. Bývá to depresivní čtení. Jenže, co když se tím v něčem společnost změní k lepšímu? Jisté je, že bude jiná, než na jakou jsme zvyklí nyní.

aktivní senioři společnost stárnutí
Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Řekl bych, že recept na dlouhý život v relativním zdraví je jednoduchý: správné stravovací návyky, dostatek pohybu a tělesné činnosti, vyhýbat se stresu, dostatečný spánek bez léků, cvičit mozek, každý den komunikovat s lidmi a zůstat aktivní, mít záliby apod.
Jan Zelenka
Problém vidím především v nedostatečné podpoře mladých rodin. Rodí se čím dál, tím méně dětí a populace logicky stárne. Rodiny kvůli svému zabezpečení posouvají plození dětí do vyššího věku, než dříve. Dalo by se o tom psát daleko víc.
Marie Faldynová
Právě jsem přišla z Domu s pečovatelskou službou, byl tam zábavný program. Mezi seniory je opravdu mnoho čilých na těle i na duchu - ale i mnoho těch, co potřebují péči. Plánovat tohle dvacet let dopředu mi připadá zbytečné. Na nás je, abychom se snažili rozumnou životosprávou udržet to, co v našich tělech ještě funguje :-))
Libuše Kilarská
Palec nahoru. Moc hezky napsaný článek, kéž by si ho přčetl někdo, kdo by v této oblasti mohl něco vykonat, myslím tím změnit k lepšímu.
Ingrid Hřebíčková
Velmi pravdivý a velmi zajímavý článek. Děkuji.
Vlasta Nykodýmová
Ano, s tímto souhlasím. Ale naše společnost si musí uvědomit, že to nebudou naše děti, neboť stárnou s námi. Mě je 77 roků a starám se o syna, kterámu je 53 r. Já ještě asi pár roků vydržím. Ale nepředpokládám, že se o mě a o syna bude starat dcera. Bude už mít také dost vysoký věk . Myslím, tedy doufám, že naše vyspělá společnost se do té doby změní ... Tedy spíš v to doufám...
Jiří Dostal
:-) :-) Žít co nejdéle zdravý je přesně to, co si většina lidí přeje, aby rozuměli tomu, na co nestačí aneb Stáří už nebude blbec :-) :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%