Modré oči
Ilustrační foto: Pixabay

Modré oči

15. 1. 2024

Všichni u nás máme modré oči. Mě se naopak líbili oči barvy oříškové čokolády. Také mě vzrušovala hebká pleť, která měla nádech karamelu. Někdy neobvyklá kombinace může být i zajímavá. Můj nejstarší syn je sice tmavovlasý, ale pod výraznými černými řasami se dívají na svět blankytné oči. Dole to tvrdí hranatá maskulinní brada. Podle mě to vyvolává u žen touhu. Jsou to dvě věci, co zdědil po mě.

Možná mé tělo je již unavené, ale má modř stále jasně svítí. Nebledne a nestárne. Pořád se mé oči mladistvě lesknou. Možná jen zmoudřely. Říkají, že z nich srší energie, elán, nápady a kreativita. Také se prý rosí něžností. Nevím. Neumím to posoudit. Jen vím, že každému přejí. I těm, co mě nemusí. Nezávidí. Když se jim něco nelíbí, tak se uzavřou a sní. Třeba o tom, kam bych ještě se chtěl podívat, co bych si přečetl, co napsal, koho bych políbil. Koho pohladil, kam bych ještě vystoupal, jakou hudbu poslouchal. Tam, pod modrými duhovkami, to mám zavrtané. Vyplave to na povrch a já to potom uchopím. Někdy také modré oči nezištně ukazují druhým cestu, pokud bloudí na křižovatkách. Samozřejmě, pokud o to stojí.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Ano, člověk by neměl ztratit jiskru v oku, i když věkem ztrácí mnoho. Na barvě tak nezáleží, hlavně když oči vidí.
Jana Jurečková
Líbí se mi postřeh, že oči mohou ukazovat cestu druhým...
Zdenka Jírová
Mám také modré oči, po tatínkovi Stejně výrazné. Zdědila je po mně i moje starší dcera. Manžel měl hnědé oči a ty zdědila mladší dcera. A modré, velké oči má i moje kočka-ragdolka.
Dana Straková
A modré oči máme doma všichni, úplně nejmodřejší je má manžel, my se synem i vnuk jsme šedomodří. Jenom kočky mají "jantarové skleněnky".
Dana Straková
Děkuji za inspiraci, člověk se má mít rád a ne na sobě pořád hledat nedostatky:-)))
Jana Kollinová
Pane Berko, některé vaše příspěvky s nádechem narcisismu jsou pro seniory dokonalým placebem pro to, jak vidět sebe samého.
Ája Hrušková
Hezké

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.