Problémy s očima boloňáčka
Ilustrační foto: Pixabay

Problémy s očima boloňáčka

15. 1. 2024

Mám 10letého boloňáčka Maxe. Někteří bílí pejsci mají problémy se značným slzením a slinami, které zbarvují pokožku pod očima do rezava. V průběhu let to bylo někdy klidné, bez zabarvení, jindy zabarvení bylo opravdu silné, nikdy jsem nepřišla na to, co má na to vliv. Poslední půlrok má Maxík silně rezavé i pacičky. Musím dodat, ze můj pejsek je silný olizovač. Líže si packy, olizuje plyšáky, moje ruce i svůj polštářek. Mám tedy dilema smířit se s tím rezavěním nebo to řešit.

Je to normální nebo jde o nějaký  zdravotní problém? Můj veterinář řekl, že to problém není, že to u některých pejsků je genetická vada, ucpané kanálky, které se dají občas propláchnout. U dalšího veterináře jsem utratila spoustu peněz za oční kapky a tabletky proti svědění. Kdyby měl pejsek alergii nebo kvasinky, tak by se určitě drbal všude. Takže jde vlastně o dva zásadní problémy, oči a packy, proč pořád něco olizuje, kdyby byly problémy s packami, tak proč olizuje i jiné věci? Nechci utrácet peníze za pokusy veterináře. Dokonce mi nabídl nějaké injekce za 2 tisíce.

Ráda bych oslovila majitele bílých pejsků, zda řešili podobné problémy a jaký byl výsledek? Děkuji.

 

 

 

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(5.2 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Já bych se přiklaněla k názoru, že je to genetikou. Měli jsme v rodině čtyři westiky, dá se říci že ve stejných podmínkách. Dva z nich měli rezavé chloupky okolo tlamy a rezavé konce pacek, dva naprosto beze zmény bílé barvy..
Zuzana Pivcová
Znala jsem jen několik bílých pejsků od známých - boloňáčka nebo bišonka - a mohu najisto říct, že ve starším věku měli rezavé chlupy pod očima také. Nikdy jsem se na to neptala, ale asi se to stává.
Alena Gebauerová
Byli jsme u 2 veterinářů, nepomohli, prostě genetická vada některých boloňácků, propláchnout kanálky pomůže na krátký čas a jinak otírám denně,
Alena Gebauerová
Tu fotku jsem tam nedala já, ale správce webu,
Jitka Hašková
Anička Potůčková je mnohaletá chovatelka boloňáčků, i když s tím před několika lety skončila. Její rady jsou kvalifikované.
Jarmila Komberec Jakubcová
Syn s rodinou mají dvouletou fenečku Boloňáčka. Když byla štěňátko, tak byla skoro béžová a dneska je skoro bílá. Snacha s ní pravidelně chodí do psího salonu, vypadá pak jako ovečka. Každý den ji snacha opláchne očička vlažnou vodou. Plemeno této rasy je úžasné, Sofinka je chytrá, štěká jen když hlídá a už se přátelí i s mojí malou kočičkou.
Naděžda Špásová
Bílé pejsky nemáme, ale myslím, že bez vyšetření na veterině to nepůjde. Pak je ještě jedna možnost, najít si na internetu chovatele této rasy a poradit se s nimi. To bude asi nejlepší řešení. My máme pejsky už léta, ale ne bílé.
Alena Velková
Naše Bobina je poněkud větší plemeno, ale ráda taky spoustu věcí olizuje např. již zmíněné ruce, hračky, ale i kovová futra od dveří nebo stojan na stromeček...žádný z našich psů to tolik nedělal...vaše otázka je zajímavá, možná jestli nechybí nějaké vitamíny? Příležitostně se zeptám na veterině, až tam budeme mít cestu.
Anna Potůčková
Já sama mám doma 3 bolonáčky a ani jeden z nich nemá rezavé chloupky okol očí a pacek. U všech preventivně nad horními víčky jednou za čas chloupky střihám, aby nezasahovaly do očí. A stejně tak střihám chloupky na packách mezi polštářky. Každé 3 měsíce jsou všichni 3 v psím saloně, kde mě jich paní vykoupe a srst upraví (zkrátí). Nejezdíme už na výstavy, tak nevadí, že je mám v kratší srsti a jejich srst se tím pádem lépe udržuje. Má je ve věku 15. 14 a 10 let. Čili všichni jsou už v seniorském věku. Jednou týdně jim všem oči omyji kouskem vaty s čistou vodou a utřu druhým suchým chumáčkem vaty.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...