Jsme rádi, že máme naše peníze v bezpečí na bankovním účtu, shodují se manželé v důchodu
Ilustrační foto: Unsplash

Jsme rádi, že máme naše peníze v bezpečí na bankovním účtu, shodují se manželé v důchodu

1. 2. 2024

Manželé Radmila a Jiří spolu nedávno oslavili krásné 50. výročí svatby. Šestasedmdesátiletí prarodiče tří vnoučat většinu svého společného života strávili v Českých Budějovicích. Jako ostatní penzisty také je v tomto věku trápí zdravotní neduhy, jako jsou zhoršená pohyblivost nebo špatný zrak. Rozhodli se proto, že už si své důchody nebudou chodit osobně vyzvedávat na poštu. Na doporučení svých dětí si raději zřídili bankovní účet.

Hlavní roli v tom, proč se nakonec rozhodli pro Poštovní účet od ČSOB, sehrál fakt, že chtěli mít své celoživotní úspory v bezpečí v bance, ale zároveň k penězům chtěli mít přístup odkudkoli – ať už jsou doma, na chatě na Vysočině nebo třeba v lázních. A právě proto u nich vyhrál Poštovní účet, který jde založit i ovládat na kterékoliv poště v Česku.

„Dříve jsme to měli jako rituál. Každý měsíc, v přesně daný čas a den jsme společně vyrazili na poštu, kterou jsme měli kousek od domu. Jenže síly ubývají a zrovna tuto pobočku pošta navíc byla nucena vloni uzavřít. Tak jsme začali přemýšlet nad jinými možnostmi. Zaujal nás Poštovní účet od ČSOB, který splňuje přesně to, co my starší lidé potřebujeme,“ shodují se manželé Radmila a Jiří z Českých Budějovic.

Oba měli ze začátku obavy, jestli vůbec zvládnou obsluhu účtu i placení kartou. Ochotný a trpělivý přístup pracovníků je přesvědčil, že se opravdu nemají čeho bát. „Říkali jsme si, jestli v našem věku už nebudeme mít problém naučit se pracovat s něčím novým, ale Poštovní účet od ČSOB je přesně pro nás. V bance nám poradili, jak správně s účtem zacházet, za pár minut vše pomohli nastavit tak, aby nám důchod chodil přímo na něj, a vysvětlili, jak si nastavit aplikaci v mobilu a jak se chovat bezpečně při používání platební karty,“ vzpomíná pan Jiří.

„Líbí se mi, že se můžu kdykoli a kdekoli podívat na stav konta na mém mobilu a že můžu kartou zaplatit vnoučatům třeba zmrzlinu, když jsme na výletě,“ nadchlo zase paní Radmilu. Spolu s manželem se snaží vzdělávat i v oblasti bezpečnosti, aby nesedli na lep žádným internetovým podvodníkům.

„Naši klienti oceňují, že jim Poštovní účet výrazně zjednodušuje život. Zejména pro starší ročníky to může být zpočátku trochu stresující rozhodnutí, ale zkušenosti půl milionu našich klientů-seniorů jednoznačně potvrzují, že se nemají čeho obávat,“ říká Přemysl Hanzelka, ředitel segmentu ČSOB Poštovní spořitelny.

„Je moc dobře, že se senioři zajímají i o bezpečnost svých peněz. Jednoznačně platí, že na bankovním účtu jsou jejich úspory ve větším bezpečí než doma ve skříni. Co se týče placení, tak nejbezpečnější způsob je platební karta. ČSOB nabízí klientům pojištění, díky kterým se nemusí obávat platit kartou v obchodech ani nakupovat na internetu. Jedná se o Pojištění ztráty nebo krádeže platební karty a o Pojištění internetových rizik,“ dodává Přemysl Hanzelka, ředitel segmentu ČSOB Poštovní spořitelny.

 

Noví klienti z řad seniorů navíc můžou až do 29. února získat kromě uvedených pojištění až 1 500 korun, pokud si na svůj nový Poštovní účet od ČSOB nechají zaslat důchod a nejméně pětkrát zaplatí platební kartou Mastercard. Více o akci na www.csob.cz/ucet.

 

 

 

 

 

 

aktivní senioři banky peníze
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...