Narozeniny a dárky
FOTO: Libuše Juráčková

Narozeniny a dárky

2. 2. 2024

Je hezké, že různé obchodní společnosti popřejí svým zákazníkům k narozeninám, a ještě příjemnější jsou „dárky“ formou procentuálních slev na nákup do konce příslušného měsíce.

A toho jsem se i letos dočkala během měsíce ledna, měsíce mých narozenin. Dostala jsem slevu 25, 20 i 10 % na nákup nezlevněného zboží. Jenže je to měsíc následující ihned po prosinci, měsíci hojnosti darů, dárků i pamlsků spojených i s oslavou příchodu Nového roku. Každý si chce od toho veselí konečně odpočnout. Ale jsou tu ty narozeniny a s tím spojené dárkové slevy. A tak hledáte, co by se mohlo ještě hodit a co tak strašně nutně potřebujete, když už je ta sleva. Jenže.

První jenže se vztahuje k faktu, že leden je měsíc tak zvaně „výprodejový“ a pro využití dárku procentuální formou slevy na nezlevněné zboží celkem málo využitelný. Většina věcí je ve slevě, takže slevový kupon je tak trochu nadbytečný. Někdy je zlevněné zboží ve větší slevě, než váš „dárek“.

Druhé jenže se vztahuje k nákupu oblečení.  Pokud si chcete koupit něco „na sebe“, je tu problém. Oblečení v běžných velikostech je vyprodáno a nové na skladě ještě není. Do doby „obchodní hojnosti“ sleva ztratí svoji platnost.

A v čem tedy spočívá vlastně ten dárek? No že se vám podaří přece jenom něco málo „vypátrat“, na co můžete narozeninovou slevu využít. Je to skoro jako hledání jehly v kupce sena.

Přesto se na přání k narozeninám každý rok těším. Jsem zvědavá, jak to hledání a pátrání mezi zlevněným zbožím dopadne, zdali nějaký velmi potřebný předmět se na rybářském prutu zachytí a podaří-li se mi nabídnutý kupón uplatnit. Je to vždy výzva.

Můj příběh nákupy
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Nevím o toma jak píše Alena V. Nic není zadarmo, jsou to jen lákadla, kterými se oblbnout nenechám. Alespon si to myslím. A pak pokud bych kvůli dárku nebo slevě měla někam cestovat, tak víc zaplatím za to jízdné.
Zuzana Pivcová
Jako registrovaná zákaznice kosmetické značky Yves Rocher jsem měla jejich zákaznickou kartu a jednou měsíčně mi chodila poštou karta s nabídkou slev a dalších výhod pro zákazníky. Navíc ještě v dubnu, v měsíci mých narozenin, mi došla karta s gratulací a mimořádnou nabídkou pro oslavence. Mohu ale říct, že se mi prodejny Y. R. zcela zprotivily, protože to bylo obdobné jako u Libušky. Mohla jsem si vzít něco se slevou, ale sleva se nevztahovala na již zlevněné věci a navíc na výrobky označené zeleným puntíkem. To bylo téměř vše. Ke koupi zůstávalo pár drahých produktů, o které zřejmě nebyl zájem, nebo jsem si mohla tu nabízenou slevu , třeba 30 procent, dát k momentální slevě pro všechny kupující, která třeba byla 25 procent, takže ten dárek pro mě, těch 5 procent navíc, byl opravdu zanedbatelný. Přitom Yves Rocher je docela průměrná prodejna, která je ve Francii či Belgii na každém rohu. Přestala jsem tam chodit. Byla to jen moje zkušenost?
Marie Měchurová
Lidl mi věnoval zdarma máslo nebo mini větrníky.
Jan Zelenka
O tom nic nevím.
Alena Velková
Prostě ta sleva není zadarmo :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.