Ilustrační foto: Pexels
Jak zoufalství přivedlo seniorku na konkurz na uklízečku
4. 2. 2024Aa jak to dopadlo? Nebudete věřit, čeho jsem schopná, a jak jsem vlastně neschopná.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
17.2.2024 10:51
Já se ještě vracím v vašemu článku. V roce 1994 jsme se přestěhovali z Ostravy do Dubu nad Moravou. Měla jsem středoškolské vzdělání, ale práci jsem nemohla najít. Sháněla jsem všude a musela jsem zabojovat. Nakonec jsem šla v zoufalství uklízet kanceláře přes úklidovou firmu. Začátky byly kruté, ale zvládla jsem to. Tehdy jsem se doma starala o 3 chlapy - manžela, tchána a syna. Měli jsme zahrádku, zahradu, pole, kde se pěstovaly brambory a jiné plodiny. Už jsem jinou práci nehledala a vydrželo mi to do důchodu. Někdo mě mohl odsoudit. Ale já se za to nestydím. Ostuda je možná to, když člověk nedělá nic.
Jiří Dostal
15.2.2024 12:07
:-) :-) :-) S touhle vytříbeností jsem vyhlížel tu pravou; nakonec mě klofla rajda podsunutím otcovství; s úklidem to bude podobné - velké nasvícení špínu sežere :-) :-) :-)
Ludmila Černá
9.2.2024 21:18
Pobavila jste mne. A smekám před vaší odvahou. Uklízet někomu byt a neznat ho bych si neriskla. Uklízet pod agenturou je něco jiného. Taky jsem do loňska chodila na brigády a na té poslední byla holka pro všechno. Občas jsem i uklízela pokoje. Za 110kč na hodinu. A tak mě napadá, kolik kč na hodinu si účtuje paní Lenka. Protože ono je uklízet a uklízet. Ale tady jde o psaní a to vaše se mi líbí.
Barbora Barrová
8.2.2024 11:27
Paní Lenko MAXIANOVA, to já mám jednu handru na podlahu a jednu na všechno ostatní, nejsem profi uklízečka a nestydím se za to. Uklízím proto, abych měla doma čisto a cítila se spokojená, ne proto, abych si doma věšela hadry podle barev.
Zuzana Zajícová
8.2.2024 10:48
Paní Aleno, děkuji, jste moc milá. Při běžném úklidu mi taky stačí tři utěrky, ale Já mám těch utěrek víc, například na okna a zrcadla, na monitory používám taky speciální, na nádobí mám houbičku, ale nepovažovala jsem za nutné to v článku, psaném s lehkou ironií a nadsázkou vypisovat. Paní Maxianova je určitě poctivá uklízečka a moje nevyjmenování všech uklízecích pomůcek ji rozzlobilo.
Alena Gebauerová
7.2.2024 19:39
Paní Zuzano, vás příspěvek se mi líbí a jsem doslova v šoku, co tu na Vaši adresu napsala paní Maxianová. Je mi 78 roku, doma mam čisto, uklízím průběžně a dodnes jsem na to nepotřebovala 6 utěrek.
Zuzana Zajícová
6.2.2024 11:01
Paní Maxiánova, proto na rozdíl od Vás nejsem uklízečka a nestydím se za to :-)
Lenka MAXIANOVA
6.2.2024 08:55
No mila pani,keby som ja po vas nasla 3 hadry,tak isto vas už nechcem.Pracujem v cudzine 10 rokov po domoch.Oficialne pre spolocnost.10 rokov ti isti klienti a tak isto aj doma mam na vsetko iny produkt.Nie bio.A farebne hadry!Ano,modra,zlta,zelena,ruzova...na prach mam 2,na mokro a na sucho.Dalsiu mam na zem.Stvrta je na zrkadla,sklo.A do kupelne na umytie s produktom,dalsia na oplachnutie,a posledna na utretie dosucha.Ano,utieram vanu aj sprchovy kut dosucha. Neostavaju flaky.Tak jak ste to zvladla vy s tromi,vratane jednou na zem,to znamen s dvomi,to by som rada videla aj ja.Bolo to napisane komicky,co je pravda,ale na vasu hanbu.
Eva Mužíková
5.2.2024 20:05
Váš styl psaní mne zaujal a moc se mi líbi. Já jsem se po odchodu do penze nepokoušela o žádnou práci, snad proto, že jsem finančně nestrádala. A nebo i proto, že nechci být svázána jakýmkoliv časovým omezováním.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci