Za kulturou, v přírodě, u jezera...
Všechny fotografie: Z archivu Evy Krausové

Za kulturou, v přírodě, u jezera...

18. 2. 2024

Ač to nyní nevypadá a počasí je spíše jarní, my s Robinem jsme si letos sněhu užili. Ostatně, v zimě máme sníh i mráz raději, než mokro a bahno. 

Naše vycházky jsou většinou do lesa až k rybníku. Do Krušných hor v zimě nejezdíme, tam raději až na jaře. To se pak vydáme na Klíny nebo motoráčkem na Moldavu. Na Moldavě se totiž nemáme kde schovat před zimou, nádraží je tam zavřené a jen chátrá... Od tohoto roku mám nárok na poloviční jízdné, což je milý bonus. Po Mostě mohu jezdit téměř zdarma (jen za 40 Kč ročně). Fakt ale je, že my s Robinem chodíme hodně pěšky, takže té dopravy až tolik nevyužiji, ale vítám tu slevu.

Byli jsme se podívat k Jezeru Most, v zimě je to podívaná, protože je to velké zimoviště ptactva. Mj. tam letos byl spatřen ohrožený druh kachny, sameček zrzohlávky rudozubé. Byla ale u vody dost velká zima v ten den. Nicméně jsem natočila i videa (asi nějaké zde na "Íčku" uveřejním po zveřejnění tohoto článku).

Od letošního roku jsme se s kamarádkou Jarkou staly členkami Klubu přátel divadla a už jsme viděly operetu Mamzelle Nitouche, na kterou nás pozval sólista opery Severočeského divadla Radek Krejčí. Nyní jsme dostaly pozvánku na generálku Krasosmutnění a mj. na setkání s režisérem, herečkou Reginou Razovovou ve foyer divadla, tak toto pozvání asi přijmeme. Čeká nás představení Malý princ, na které se těším. Možná se zajdu podívat i na nějaké představení na hrad Hněvín. Loni nám bohužel představení na hradě zkazil déšť. Dříve jsem do divadla chodila pravidelně, měli jsme i předplatné. Tak to po mnoha letech napravím a do divadla zavítám častěji. Ani jsem nevěděla, že už před 5lety jsem mohla mít do divadla slevu 40%, coby seniorka. Letos díky KPD mám nárok na jednu vstupenku navíc zdarma na vybraná představení, čehož s kamarádkou využijeme a tudíž budeme mít obě slevu 50%. Nejen přiroda mi dodává energii do života, ale vítám i kulturu a setkání s kamarádkami. Věřím, že se v tom putování přírodou k nám přidá i kamarádka Boženka, která si konečně po mnoha letech práce užívá důchodu, a tak si s námi s Robinem snad vyjede i do těch našich hor Krušných. Ráda bych si tam zajistila minimálně prodloužený víkend, ač ještě raději bych uvítala dovolenou na Šumavě.

No a protože jsme s Jarkou a Boženkou oslavily mé půlkulatiny, nechyběla ani oslava narozenin Jarky. Po dobrém obědě jsme si vyšly k přesunutému kostelu. Někdy bych se chtěla znovu podívat i na věž kostela. Naposledy, když jsme tam byli, šli jsme kolem zvonů a byl to zážitek.

Přátelství je důležité a je třeba podnikat různé aktivity společně. Čtyřnohý parťák Robin je prima, ale člověk potřebuje i "dvounožce", aby si popovídal a sdílel radosti života.

I vám "Íčkaři" přeji pestrý život, zážitky. Ale hlavně zdraví, bez kterého by to dobrodružství nešlo.

(Za ty naše zážitky hovoří více fotografie)

Eva, Jarka & Robin

 

 

 

cestování fotografování kultura
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Soni ano přátelé jsou kořením života. Pokud nevyjde Šumava, tak snad aspoň ty naše hory Krušné... I Vám pevné zdraví.
Soňa Prachfeldová
Milá Evo, přátelé dokáží rozjasnit život a navic, když s nimi člověk může vyrazit do přírody, do společnosti, jak je života hned hezčí. Tak ať ti vyjde Šumava a přeji hodně zdraví.
Eva Krausová
Děkuji všem za milá slova. Díky Marie S. i Marcelo P. - budu se snažit fotit nadále fotky, které se snad líbí. :-)
Marcela Pivcová
Přeji Vám, kamarádce a domácímu mazlíčkovi do dalších vycházek hodně síly, krásné slunečné počasí a plno zajímavých zážitků. /A ze všech vycházek zase krásné a úsměvné fotky/.
Eva Mužíková
Hlavně to zdraví Evko.
Marie Seitlová
Evo přeji vám krásné prožitky v přírodě na výletech, procházkách i v divadle s příjemnými přáteli i Robinem. Máte fotky moc hezké.
Zuzana Pivcová
Přání celé smečce, nejen k nějakému jubileu.
Eva Krausová
Elenko děkuji. Mimochodem mám ráda Vaše fotografie.
Elena Valeriánová
Evo, přeji Vám hodně zdraví, dobré pohodové lidi kolem Vás a ať Vám přinášejí radost všechny Vaše aktivity.
Eva Krausová
Děkuji Miloslavo. I Vám vše dobré, hlavně zdraví. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...