Stahovačky, samodržky a prsa z gelu
Ilustrační foto: Pixabay

Stahovačky, samodržky a prsa z gelu

22. 2. 2024

Chcete se stát ozdobou plesů? Pak se bez těchto záhadných pomůcek rozhodně neobejdete! Ano, zkušené plesající dámy jistě vědí, která bije. Já ne.

Já jsem byla naposledy na mysliveckém bále v Dolínku před dvaceti lety, a tam jsem se tedy bez těchto naprosto nezbytných propriet obešla. Vlastně jsem ani netušila, že existují.

Naše televize slavila šedesát let a při této příležitosti se konal ples. Televizní ples byl pochopitelně každý rok, ale mě nikdy ani nenapadlo se zúčastnit. Neměla jsem chuť producírovat se mezi celebritami a snoby. V roce výročí byl ovšem ples pojednán jinak. Byl v Obecním domě a byl pro zaměstnance a dlouholeté spolupracovníky. Žádný politik.

Hned na začátku ledna jsem zjistila, že prakticky všichni se na ples chystají. Moje kolegyně a kamarádky řešily už měsíc šatičky, botičky, nehtíky, účesy. Fakt. Mě to nechávalo chladnou, leč zvědavost mi po třech týdnech kolem bujících příprav nedala. Jedné bezesné noci jsem se rozhodla, že to musím vidět. Že musím na ples. Moje váhání zúčastnit se proměnilo se ve skálopevné odhodlání poté, co jsem na vlastní oči spatřila prsa z gelu. Nic netušíc vstoupila jsem do kanceláře, kde se tísnilo několik dam různého věku. Centrem jejich pozornosti byla krabička a její obsah; prsa z gelu. Prsa z gelu, jak jsem byla poučena, jsou nezbytnou součástí róby plesající dámy. Tedy takové dámy, jež má na sobě šaty jako vánek, zakrývající jí ledva hrudník a prdelku. Bez ramínek, bez zádíček. Prostě sen. Jenže ten sen v žádném případě nepodpírá ňadra dmoucí, natož aby se nekývala při sebemenším pohybu! A zde přicházejí na řadu gelová prsa! Ta jsou – považte – samolepící a přilnou k ňadrům původním. Výsledek je perfektní! A tajemství modelek je odhaleno. Mají prostě podpěry umělé, co vypadají naprosto přírodně. Ať žije gel! Pokud vlastníte šaty s ramínky, leč nevlastníte velká ňadra, postačí podprsenka s prsama. Taková ta push up.

Do plesu zbývalo jen několik dnů a já neměla ani šaty, ani nic jiného. I vydala jsem se do skladu kostýmů. Tam mě paní kostymérka přejela znaleckým okem, prohrábla stojany a vylovila šatičky. Mně se zdály příliš úzké, leč paní kostymérka je znalkyně. Byly mi akorát. Koukala jsem se na sebe v zrcadle a usoudila, že když nebudu tři dny jíst, tak to půjde. Šatičky totiž těsně obepínaly a prozrazovaly každý ukrytý faldík, o viditelných nemluvíc. Naštěstí součástí šatiček byla ramínka i zádíčka, taky malé bolerko a šálička. Gelových prsou netřeba.

Šla jsem na konzultaci, co pod ně. I dozvěděla jsem se o existenci stahovaček a samodržek.

Stahovačky jsou kalhotky, co se do nich nasoukáte, ony vám stáhnou faldy a útroby a pokud neomdlíte a nebudete muset na záchod, bude to v pořádku. No a samodržky, to jsou zase punčošky, co samy pomocí lepícího rantlíku drží a nespadnou. Nemusíte mít nepohodlné punčocháče, podvazky, ani hnusné podkolenky. Takže když omdlíte z nedostatku kyslíku a sevřených útrob, způsobených stahovačkami, a budou z vás rvát všechny ty těsné vrstvy, není to taková hrůza, jako byste měli na sobě děsivé podkolenky.

Vyrazila jsem do obchodů. Tedy, řeknu vám, jedny stahovačky a jedny samodržky přijdou bratru na pěkný prachy! No ale nedalo se nic dělat, bez těchto nezbytností na ples nelze jít.

No a pak jsem se ocitla v Obecním domě uprostřed vší té nádhery. A přežila jsem a neomdlela, ale taky si nezatančila. No jo; nemůžu mít všechno. Ale bylo to velkolepé, to zase jo.

 

 

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
V pohodě paní Zuzano, děkuji za vysvětlení. To víte, ironie a legrace, to není parketa, vůbec nevím, že něco takového existuje. Je dobře, že jste v roce 2004 tušila alespoň něco o vymoženosti jako je korzet, používaný od šestnáctého století. A nyní bez ironie - krásný den.
Zuzana Zajícová
Paní Ilono Eriko Kolář, škoda, že nepoznáte ironii a legraci... samozřejmě jsem o takových vymoženostech něco tušila, jen jsem je tedy nikdy nepotřebovala, a tudíž nenosila. Kdo čte moje výtvory, ten ví, že si dělám často legraci, a to nejvíc sama ze sebe. A pro paní Soňu, na plese jsem se byla jen mrknout se svým čtrnáctiletým vnukem, tančit jsem nechtěla.
Ilona Erika Kolář
Tak mi připadá, že se autorka probrala ze stoletého spánku. To přeci nejsou žádné novinky, neboť podobné vychytávky se nosily už, když mi bylo sedmnáct. Samodržky jsme noslily v létě, ovšem postupně se sesouvaliy čím dál níže a nakonec se přibližně v polovině stehen ten pružný okraj překlopil a samodržka spadla. Jen nyní jsou možná trochu kvalitnějí. Stahovací prádlo? Nejkvalitnější stahovací prádlo je přeci korzet a ten se nosí už od nepaměti. Moje tchyně by bez korzetu nevylezla, protože ji krásně stáhl a žádný špíček nevylezl. Jen se s tím blbě chodila na WC.
Zdenka Jírová
Jít na ples, to je přímo kletba. Chodívala jsem na krásné plesy, které se konaly u nás v Teplicích v Krušnohorském divadle. To bylo něco, jako v Praze ples v Obedním domě, Plesovou garnituru jsme sháněly už od Vánoc, protože první ples byl hned v lednu. Byl to Myslivecký ples a tombola byla velká a žádoucí - samé střelené kusy zvěře. Dámy v dlouhých šatech- nevím, jestli používaly vámi zmiňované propriety, ale byly všechny krásné a páni v černém s motýlkem byli okouzlující. Tančilo se v několika sálech s různou hudební skupinou, v tom největším zpívala vždy nějaká pozvaná hudební hvězda vzpomenu na Martu Kubišovou, Lucku Vondráčkovou, Michala Davida a další. Na jednom z těch mysliveckých plesů jsem vyhrála 1.cenu - srnku.
Soňa Prachfeldová
No o těhle vychytávkách slyším poprvé, ani by se mi do nich nechtělo. Jako, že vás nikdo nevyzval k tanci? Ten je přece nejdůležitější na plese.
Jiří Dostal
:-) A k tomu páni s vytrčenou bradou,/ v oku jich touha "já tě chci!"/ Chtíčem svým klamavý půvab si kradou/ jen s popelníkem v poklopci... :-)
Jaromír Šiša
Paráda...nejdůležitější je účes :-)
Anna Potůčková
S Jendou budeme souhlasit asi ve většině. Uvedené pomůcky také jsem nikdy nepotřebovala a potřebovat nebudu. S manželem jsme moc rádi tancovali společenské tance v páru jako je valčík, polka, tango. Ted už je to díky bolavým kloubům nemožné, navíc manžel chodí o berli, takže s tou by to asi ani nešlo :-)
Lenka Kočandrlová
Tak tomu bych se obloukem vyhnula...Nebavilo mě nikdy jít tancovat - ani to neumím,kromě ploužáku....,nechodila jsem do tanečních. Ples jsem přežila svůj maturitní,kde jsem dokonce silným dupáním urvala ze dvou párů bot podpatky...Plesy na výročí školy nebo ples maturitní synův jsem beztak přežila hlavně v sedě.Pokecání se spolužáky je zábavné - přeřvávání dunících kapel je příšerné a deprimující. Pokaždé jsem měla nějaké šaty, jen abych tam nebyla nahá, nenaplňuje mne marnit čas hledáním extra ohozu na jedinou příležitost. Kdo sedí v koutě na balkóně,ten ani není nikde vidět. Netuším,zda ještě někdy v životě se přemůžu jít na takovouhle akci,ale žádné ve článku uvedené pomůcky jistě potřebovat nebudu.
Martina Růžičková
Díky za vtipné poučení :-D

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...