Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jiří Dostal
3.3.2024 05:32
:-) Taky doma na sebe něco hodím, než spustím Smetanovo "kočka leze dírou, pes oknem", v kulturních svatostáncích bych navrhoval uniformní overal (nouzově k zapůjčení v šatně), aby chudoba cti netratila a umocnila se vnitřní svoboda návštěvníků :-)
Daniela Řeřichová
3.3.2024 00:14
Proměňuje se životní styl a s ním i ne/kulturnost a ne/kultivovanost. Já jsem divák i organizátor zároveň a mám k umělecké tvorbě, interpretům a místu konání akce úctu, kterou vyjadřuji svým chováním a oblečením. I když je pravda, že dnes už také nechodím na premiéry v dlouhé róbě jako před půl stoletím.
Nestačí, když pořadatel uvede na vstupence požadovaný dress code, uvaděči nedovolí vnášet batohy a svrchníky do sálu, o konzumaci nemluvě. Podstatné totiž je, jakou hodnotu má tato událost pro diváka. Vždycky mě potěší na Smetanově Litomyšli krásně oblečené rodiny s dětmi, které svým slavnostním úborem dávají najevo radost z hudebního prožitku.
Soňa Prachfeldová
2.3.2024 17:14
Obecní dům je nádherný. Je to skvost. A lidé, bohužel, když se to trpí.
Zuzana Pivcová
29.2.2024 21:41
Pražáci byli touto "neformálností" pověstni už dříve. Když jsme před více než půl stoletím jezdily na pozvání příbuzných do Prahy a dostaly vstupenky do divadel, tak jako "venkovské dcerky" jsme měly večerní šaty a od pražských diváků se dost odlišovaly. Když za mnou přijel do ČB můj tehdejší skoropartner, abychom šli s kolegy z jazykové školy na koncert, málem jsem upadla, měl odrbané džíny a důchodky, že v Praze se tak chodí. Až mi to bylo nepříjemné a vztahu to neprospělo. Především by se asi dvojice měla sladit, v čem půjde, a zevnějšku věnovat trochu péče.
Rostislav Mraček
29.2.2024 20:01
Pláču úplně stejně, jako vy. Vyhlášený a drahý krumlovský hotel, v něm obsluha v teplákách!
Alena Velková
29.2.2024 17:39
Ano, pletou si to s multikinem a šustí pytlíky, popíjejí, občas si trochu pokecají...občas rozum zůstává stát...
Zdenka Soukupová
29.2.2024 14:55
Taky souhlasím. Vždyť na takové akce přece nechodíme denně, je to vždy něco svátečního a k tomu tedy patří i příslušné oblečení a hlavně chování.
Blanka Lazarová
29.2.2024 14:31
Jani, souhlasím v plném rozsahu. Pokud by tam zabloudili turisté, kteří s velkým štěstím sehnali narychlo vstupenky, dalo by se to pochopit. Ale toho bychom si ani nevšimli, protože by to byly výjimky v několika málo případech. Ale bohužel jich, těch nevhodně oblečených, je víc než je zdrávo. Přitom stačí tak málo. Kalhoty a košile, sukně a halenka. O teniskách se snad ani nebudu vyjadřovat. :-(