Všechny fotografie: Marie Měchurová
Odkaz Jana Santiniho Blažeje Aichela
6. 3. 2024
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
27.3.2024 15:36
Mám ráda Santiniho, kláštery, kostely a baroko. Takže děkuji. mm
Helena Přibilová
7.3.2024 22:42
V Kladrubech jsem byla před několika lety, ale právě tam probíhala rekonstrukce, takže jsem se dovnitř nepodívala. Děkuji za hezkou fotodokumentaci, která mě inspiruje k opětovnému navštívení této úžasné památky.
Alena Vávrová
7.3.2024 20:39
Mám to jako Martina. Kladrubský klášter i Stříbro znám jen virtuálně. Je to nádhera, jaké skvosty u nás máme.
Alena Tollarová
6.3.2024 19:46
Byla jsem, na hvězdě stála, Zuzka mě přitom vyfotila :) Dolní Ročov mám v hledáčku ...
Martina Růžičková
6.3.2024 19:39
Santiniho stavby také moc obdivuji. Kladrubský klášter jsem bohužel neměla příležitost navštívit. Ani Stříbro neznám. S o to větším nadšením jsem si přečetla článek a hlavně prohlédla bezvadné fotky. Děkuji :-)
Daniela Řeřichová
6.3.2024 19:12
Maruško, parádní fotky. K bohatému Santinimu dědictví u nás patří i klášterní kostel v Dolním Ročově, k němu mám vztah díky synovi.
Naděžda Špásová
6.3.2024 16:38
Santiniho stavby se mi taky moc líbí, určitě jsem nějaké osobně viděla, paměť neslouží, ale Zelenou Horu si pamatuji. Kousek za Žďár n/S jsme jezdili 13 let na dovolenou.
Elena Valeriánová
6.3.2024 13:18
Tento semestr probíráme Santiniho na VU3V, moc krásné téma o krátkém, ale činorodém životě tohoto architekta. Klášterní kostel Nanebevzetí P. Marie, sv. Wolfganga a sv. Benedikta (jak je celý název) musí opravdu úžasný, jak je vidět na Tvých fotkách. Byli to umělci v pravém slova smyslu. Jen kdybychom si uměli jejich práce a odkazu více vážit. Památky chátrají a mnohdy se zachraňují v hodině dvanácté.
Marie Seitlová
6.3.2024 12:44
Pěkný článek o moc pěkném klášteře. Před pár lety jsem tam byla a moc se mi líbil. Je to opravdu skvost. Máš krásné fotky, diky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci