Polynka
FOTO: Jarmila Komberec Jakubcová

Polynka

17. 3. 2024

Dovolte mi, abych se představila. Jmenuji se Polynka, jsem britská modrá kočička a můj rodokmen je plný šampionů. V mojí kočičí rodině jsem kromě maminky měla ještě tři sourozence, kteří postupně odcházeli, až jsem zůstala sama. Ale v říjnu k nám přišla jedna starší smutná paní, které odešel starý kocourek a ona hledala kotě. Jak jsme se viděly, padly jsme si do oka a já jsem věděla, že budeme parťačky a bude si se mnou hrát. Odvezla si mně a já našla nový domov.  

Tak začal příběh kočičky Polynky. Ta bohužel po 14 dnech si přestala hrát, granulky jí nezajímaly a byla apatická. Ihned jsem s ní jela na nejbližší veterinární kliniku, kde bohužel jsem dostala zprávu, že kočička onemocněla koronavirem FIP, který není v naší zemi léčitelný z důvodu, že nejsou vyzkoušené vakcíny. Nakonec jsem ale dostala adresu jedné pražské kliniky, kde se zkouší lék dovezený z USA a už se jim podařilo několik kočiček vyléčit. Podmínkou bylo, že kotě musí dostat 82 dávek vakcíny a to formou injekcí.

Každý den dostávala malá Polynka jednu injekci. Bylo to moc krušné, kotě se bálo a nebýt podpory mé rodiny, asi bych to ani já nezvládla. Nejhorší bylo, že nechtěla žádné kapsičky ani granulky. Krmila jsem ji tedy  omocí injekční stříkačky 7x denně, ale po pěti dnech Polynka začala sama hledat granulky. Také si pomalu začala hrát a nejoblíbenější byly malé plyšové myšky. Několik jich dostala i od Evy M. a protože myšky byly plněné šantou kočičí, tak si je nosila i do pelíšku.

Dneska už Polynka je veselá a hravá kočička, co nic nenechá na pokoji a užívá si spokojeného kočičího života. Tak doufám, že už ji nic zlého nepotká. Chtěla jsem Vám všem poděkovat, kteří jste drželi Polynce palečky, aby se uzdravila. 

S kočičím mňau se loučí Polynka a přeje hezké Velikonoce. 

 

 

 

domácí mazlíčci kočka
Hodnocení:
(4.8 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Helenko fotky dávat budu, a dík za milá slovíčka. Přčetla jsem komentáře Polynce a spokojeně mňoukla. Ráno mi chodí do ložnice budit, protože se dožaduje snídaně. Nejvíc jí chutná jogurt Activia a granulky.
Helenka Vambleki
Trpělivost se vyplatila a léčba Polynky dopadla dobře. Snad už si vše zlé vybrala a má před sebou jen pohodový kočičí život s paničkou Jarmilou a obě čeká spousta kočičích radostí. A doufám, že fotky Polynky budeš dávat na íčko, abychom se i my potěšili :-)
Zuzana Pivcová
Krásné. Jarmilko, jsi skvělá. Určitě Ti Vesmír všechno dobro oplatí.
Soňa Prachfeldová
Jarmilko, přeji zdravý, dobrý život tvojí Polynce. Je úžasné, že jste to nevzdali. Krásné jaro přeji. :-)
Zdenka Jírová
Jsem ráda, že se Polinka vyléčila a obdivuji vás, že jste měla takovou trpělivost. Polinka vám to vynahradí.
Eva Mužíková
Jarmilo, konečně jsi nám Polynku ukázala. Je to nádherná kočička, takhle nějak jsem si jí představovala. Díky vzorné péči má před sebou spoustu krásných kočičích let. Smekám před Tebou.
Hana Práglová
Jaruš, radost tvá i tvé kočičky, je i mou radostí. Mám ráda zvířátka. A vždy je mi moc smutno, když je něco trápí. Ve tvém případě jste šťastní všichni. A to je dobře.
Hana Šimková
Polynka je statečná kočička a Vy Jarmilko také a je moc hezké, že jste ji zachránila
Alena Vávrová
Moc mne těší poznat uzdravenou Polynku. Ať už je vám spolu jen a jen dobře.
Dana Puchalská
Polynka je skutečně krásná kočička. A je víc než dobře že se uzdravila. Přeju jí už jen hezké roky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.