Dobré ráno
FOTO: Dana Straková

Dobré ráno

24. 4. 2024

Po ránu byl opět mráz, včera dokonce zamrzla i voda v nádrži nahoře u koňského přístřešku.

Z postele se mi nechtělo, myslela jsem, že se budu jen tak povalovat a něco si číst ve vyhřátém pelíšku. Dědečka jsem slyšela odjíždět, asi si jel něco nakoupit a Petr taky někam odjel, ale ještě nebylo ani půl osmé a přišly si pro mě slepice! Všechny, až na tu jednu, co jí asi bolí nohy, a tak s ostatníma na dlouhé procházky nechodí. Takže všech osm ostatních, šest slepic a oba kohouti byli na dvoře pod oknem, kohouti kokrhali a slepice kdákaly, vážně hroznej rambajs to byl. Vystřelila jsem z postele, fofrem se oblékla, v kuchyni popadla kyblík se zbytkama a odvedla ty potvory zpátky za stodolu a až k nim nahoru ke kurníku. Ta jedna lenivá ještě klidně seděla na bidýlku, ta se trestné výpravy, navíc v takové zimě, vůbec neúčastnila. Asi si řekla, že má celý den před sebou a nic jí neuteče...

Nevím, co se těm ostatním nelíbilo, zrní jim Petr než odjel nasypal, ale je pravda, že vodu měly zamrzlou a prostě po ránu dostávají zbytky a trochu zobání směsi pro andulky, nebo jáhly a to jim nosím já .To drobné zobání opravdu milujou, občas si dělam legraci, že to mají jako drogy a to byl asi důvod, proč si pro mě přišly... Že by absťák? To by člověk nečekal, že to mají v těch malých hlavičkách tak srovnané, hahaha.

Holky chytrý to jsou, jak by řekl Burian "krasavice inteligentní" :-). Že by i o těch pipinách platilo rčení: "Jaký pán, takový krám?"

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Slepice zdaleka nejsou tak hloupé, jak jim my lidé předestíráme. Vlastně žádné zvíře. Mohu soudit podle své kočky, na tu ani nemám.
Libuše Heulerová
Dano, pobavilo...
Miloslava Richterová
Určitě:-) a pěkná fotka.
Martina Růžičková
Díky, za vtipný článek. :-)
Eva Mužíková
Hlava mého papouška je nékolikát menši než hlava slepice. Také často žasnu, co všechno si pamatuje. ... Fotka slepic a kohoutů je moc hezká, taková zdravá sestava.
Ilona Erika Kolář
Taková rána mi nevadí, je to vlastně příroda.
ivana kosťunová
Opravdu dobré ráno - mám taková rána ráda.
Zuzana Pivcová
Mně zvířecí či ptačí zvuky nikdy nevadily, zatímco hluk strojů, techniky ano.
Jana Šenbergerová
V paneláku občas slýchám kokrhání kohoutů že zahrad blízkých rodinných domů, ale to mi nevadí, těm nemusím zrní sypat ani vodu nosit. Přesto nás v poslední době dnes a denně vystrnadí z postele rachot, před kterým není kam se schovat. Rekonstruují se byty v našem domě a prodejna CBA. Vrtačky, sbíječky, buchary, bagry a mnohé další mašiny, které ani neumím pojmenovat, změnily naše poklidné bydlení v hotové peklo. A aby toho nebylo málo, dnes vyjely i sekačky. Chyběli jen popeláři, ale ti se podle plánu dostaví zítra. Je to stejně příjemné jako strávit den u zubaře, ale hlava z toho bolí víc. Zlaté slepice!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...