Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Miloslava Richterová
20.5.2024 22:52
Krásné !
Jan Zelenka
20.5.2024 22:16
Dvě krásné cesty. Paříž neznám, ale v Římě jsem byl se ženou dvakrát. Až jsem ji na závěr skoro naštval, když jsem jí řekl, že v Římě bych dokázal žít. Cestování je nádhera. Už jsem vydal pět cestopisů.
Zuzana Pivcová
20.5.2024 17:15
To je zajímavé, jak jsme se v tomto případě shodly. Nikdy jsem nebyla v Paříži. nelákala mě. Z Francie jsem krátce navštívila jen německy vyhlížející Alsasko. Řím jsem letmo navštívila na podzim v rámci tzv. prodlouženého víkendu, je to asi 15 let. Krátký den, špatné počasí, problém s dočasnou zubní náhradou a nekvalifikovaná průvodkyně sehrály své. Ale jižní Čechy - Země zamyšlená - , které mě před lety štvaly, protože mi "sebraly" mé Podkrkonoší s Českým rájem, což byl můj rodný kraj, tak ty mi teď dělají radost a já snad jim svými pozitivními myšlenkami také.
Věra Ježková
20.5.2024 16:34
Hezký článek, hezké fotky. V Římě jsem byla v rámci poznávacího zájezdu. Majíc ráda antiku, těšila jsem se na něj. A zklamána jsem rozhodně nebyla. Paříž mě nechává chladnou. Zejména proto, že se mi nelíbí francouzština. Jižní Čechy se líbí snad každému, také v nich mám několik oblíbených míst.
Blanka Lazarová
20.5.2024 11:37
Snažím se objevovat nové. Ale i to, co jsem shlédla v dávné minulosti, mě láká. Teď to vnímám úplně jinak než třeba před 25 lety. :-)
Alena Velková
20.5.2024 10:49
Jižní Čechy jsou i naše srdcovka. Máme tam chalupu po předcích. Vždycky, když se vrátím z nějaké dovolené, tak tam hned jedu a dojatě si říkám, že ani nevíme, co tu máme za malebnou nádheru.
Marie Měchurová
20.5.2024 10:04
Brzy příjde doba, kdy si budeme prohlížet fotografie, a vzpomínat na zajímavá místa, která jsme navštívili. Vzdálenosti při cestování se začínají zkracovat. Máme ale velké štěstí, že v té naší malé zemičce je tak krásně.
Jana Šenbergerová
20.5.2024 08:47
Pěkné čtení, a jistě nejen po ránu. Je tolik krásných míst, která jsem neviděla, a neméně těch, která jsem viděla a zapomněla. Teď se hlavně snažím odhalovat a vidět krásu těch, která mám denně na očích. Pořád je co objevovat. Daleko i blízko. Ať vás to stále těší. Mně udělal váš článek včetně krásných fotek také radost.