Růžová barva se pro starší dámy nehodí? Nesmysl, třeba v kombinaci s bílou působí velmi svěže
Ilustrační foto: pexels a ingimage

Růžová barva se pro starší dámy nehodí? Nesmysl, třeba v kombinaci s bílou působí velmi svěže

22. 5. 2024

Můžeme ji nenávidět nebo milovat. Pro někoho je symbol nevkusu a dětinskosti. Někdo si ji naopak dopřává celý život. Ano, řeč je o růžové barvě. Teď se blíží její čas.

Pudrová, sladká, pivoňková, cukrová…. Růžová má mnoho podob, mnoho příznivkyň, mnoho odpůrkyň. Někdo si ji spojuje jen s oblečením pro holčičky. Někdo se stylem nafintěných slečinek. Málokdo si ale růžovou barvu dává do souvislosti s dámami vyššího věku. A není to škoda? V teplých slunečných dnech přece nějaký ten růžový kousek vůbec neškodí. Naopak.

Růžová může být jednoduchá minimalistická košile nebo klasický svetřík. Růžová se hodí k džínám, bílým kalhotám či sukním. Ve spojení s černými elegantními kalhotami pudrově růžová halenka poslouží při jakékoli společenské události. A je přece úplně jedno, jestli je nositelkou dvacetiletá slečna nebo sedmdesátiletá dáma.

Drobátko delší kontrolní pohled do zrcadla je na místě snad jen pokud jde o ženu poněkud korpulentnější a přemýšlí třeba nad dlouhými šaty ve výrazném odstínu růžové. I když, vlastně, když se v něm bude cítit dobře, kdo má právo říkat ji, že se pro ni nehodí?

Tak tady je malá inspirace, ukázka, jak různorodé podoby oblečení v růžové barvě může mít. A snad dostatečný důkaz, že rozhodně nejde o nevkusnou barvu pro slečny typu Barbie.

 

Snímek obrazovky 2024-05-17 v 11.32.57.png

Snímek obrazovky 2024-05-17 v 11.34.36.png
Ilustrační foto: Ingimage a Pexels

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(4.7 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Joj ty bílé kalhoty ! Ty by tedy vypadaly při deštivém počasí u nás na vsi,kde nemáme asfaltované cestičky.... Růžová jako pro miminka, nemusím.
Magda Škodová
Mám ráda růžovou spíš na dolní polovině těla - kalhoty, sukně. K mým rudým tvářím se ta barva moc nehodí, takže nahoru spíš neutrální tóny - černou, bílou, šedou...
Jana Tulejová
Mám pár kousků v růžové barvě, třeba tričko nebo zmíněné tenisky, batůžek na záda v takové zvláštní starorůžovohnědé barvě.
Naděžda Špásová
Oprava: na nás
Naděžda Špásová
Růžová barva sice není zrovna moje barva, nicméně v šatníku pár růžových věcí mám a v pohodě je nosím. I my seniorky si leccos v oblečení můžeme dovolit, záleží jen na nás a komu se to nelíbí, tak ať se ny nás nekouká
Irena Mertová
Také mám pár růžových věcí.
Libuše Křapová
Pokud není dospělá žena oblečená do růžové od hlavy až k patám (dnešní zážitek, růžové měla i tenisky) , nic proti tomu. Naopak, některé kousky oblečení růžové mám i já. Preferuji ale meruňkově oranžovou a červenou.
Radmila Coufalová
Zrovna dnes jsem vyrazila v sytě růžovém tričku, myslím, že je to odstín cyklamen. Nosím hodně takové ty neutrální barvy a k tomu je nějaký výrazný barevný akcent nutný.
Jana Šenbergerová
Můj vztah k růžové se vyhrotil hodně dávno, když jsem pod vlivem řady odborníka rozhodla, že ložnice bude vymalována růžově. Prý to vzbuzuje něžnost. Jak u koho. Při prvním spatření jsem dostala záchvat zuřivosti při představě, že se na to budu muset koukat, kdykoli otevřu oči. Jediný kousek oblečení této barvy jsem měla jen proto, že jsem ho koupila své dceři. Ta usoudila, ať ho tedy nosím sama, když se mi líbí. Barvu jsem tehdy neřešila, zaujal mě materiál a zajímavý střih. Dnes už ji vnímám jinak. Rozjasní tvář. To není pro seniorku k zahození.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.