Ztráty a nálezy na íčkařském srazu
Nechci ukazovat prstem, ale toto jsou ty ztracené a znovu nalezené turistické duše... FOTO: Jan Raška

Ztráty a nálezy na íčkařském srazu

23. 5. 2024

Tak jsme se po roce zase sešli. Tedy my, co fandíme seniorskému portálu i60. Jako místo srazu jsme letos vybrali Křivoklátsko, a to konkrétně Hotel Roztoky, ležící ve stejnojmenné obci pod Křivoklátem.

Příznivci Íčka přijeli opět ze všech koutů republiky, od Liberce, Hlinska, přes Roudnici nad Labem, Prahu, Havlíčkův Brod, Brno, Hostýn až po Bohumín s jediným cílem - zažít ve společnosti přátel trochu či spíše hodně radosti a zábavy, poznat nový kout Česka, zkrátka užít si několik dní v přírodě a dobré společnosti.

Hned první večer se o zábavu postarala dvojice Hana Švejnohová a Jana Rychterová, které účastníkům přehrály své pásmo vtipných fejetonů a písniček s názvem Argentinský trakař, aneb Střípky života.

Snímek obrazovky 2024-05-23 v 15.27.16.png

Druhý den čekal "účasníky zájezdu" poměrně náročný program - návštěva Pamětní síně Oty Pavla v Luhu pod Branovem a následný přesun do Křivoklátu, nejdříve do restaurace Hotelu Sýkora a pak na prohlídku krásného hradu. Ovšem náročný byl program zejména pro osm turistek a jednoho turistu, kteří se z Hotelu Roztoky vydaly za Otou Pavlem pešky. Což o to, náročnou stezku U Eremita, kde se jde úzkou pěšinkou nad srázem podél Berounky, naši účastnici zvládli, ne už pak další úsek, kterou zaplavila rozbouřená Berounka. Neprůchozí část bylo nutné obejít, jenže kudy? Z plánované trasy, která měla původně trvat půldruhé hodiny se stala bludná cesta hustým lesním porostem, mokrou loukou a obilným polem. Devět ztracených duší se ale nakonec nadvakrát (když se skupinka rozdělila na sedm a dvě) podařilo po dvou a půl hodině najít. Sláva, jsme tedy všichni!

Pamětní síň Oty Pavla tedy přeci jen byla "dobyta" a její návštěva opravdu stála za to. Krásné, klidné místo u řeky, kde lovil ryby Ota Pavel s převozníkem Proškem bylo balzámem pro všechny duše, i ty ztracené...

Všechno dobře dopadlo, sešli jsme se s ostatními účastníky na obědě, vrabec se zelím neskončil v hrsti, ale v žaludku, stejně jako další duševní potrava na Hradě Křivoklát. A co nás čeká večer? Hned několik soutěží a také fandění našim hokejistům!

Snímek obrazovky 2024-05-23 v 15.18.02.png

Snímek obrazovky 2024-05-23 v 15.27.42.png

Snímek obrazovky 2024-05-23 v 15.26.13.png

Snímek obrazovky 2024-05-23 v 15.26.19.png

 

 

 

 

cestování čtenáři i60.cz
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 51 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Zážitky skvělé! Viděla jsem sice o něco méně, ale rozbouřenou Berounku jsem zažila a moc se mi líbilo ve sklárnách. A společné večery jsou vždycky úžasné, když se sejde tahle parta HIC :-)
Jitka Hašková
Dobrý den, tak jsem se dnes vrátila z Roztok u Křivoklátu. Chytrý telefon nemám, tablet nepoužívám, tak jsem si vše přečetla až dnes. Bylo to prima. Sice jsem se hodně nechala převážet autem, obětavě mě vozil Alenčin Zbyněk a Honza Raška, velké díky jim oběma. Jsem ráda, že jsem to celé vydržela, jsem na tom lépe než loni, kdy jsem odjela domů po první neprospané noci.
Libuše Kilarská
Zdravím všechny účastníky srazu, přeji Jen a jen krásné zážitky na které budete vždy rádi vzpomínat.
Irena Mertová
Zdravím, dobrá pohoda z vás jen vyzařuje:-)
Danuše Onderková
Jste holky a kluci šikovní, tiše závidím , ale na dvou mistech najednou být nemůžu a rozdvojit se také nedokážu. I když bych a vami vše ráda sdílela, momentálně zmrzlina a její příznivci jsou pro mě na 1. mistě. Tak ať se daří...
Zdenka Soukupová
Íčkaři, jste skvělí!!! ☼☼☼
Alena Tollarová
Všechno šlo jako po másle do chvíle, kdy se na cestě, po které jsme měli jít, proháněly kačeny. Berounka se po deštích jaksi dostala z koryta ... vše jsme však zvládli a zase bude na co vzpomínat :)
Jana Šenbergerová
Všechny účastníky srazu zdravím a přeji pohodu do dalších dobrodružství. Dobře se na ně vyspěte.
Ingrid Hřebíčková
Stejně jste všichni íčkaři skvělí. Kdybychom obě nedostaly poměrně těžkou virózu, tak bychom tam byly s vámi. Ale příště bychom jely rády. Inka a Míša
Eva Mužíková
To už se stává zvykem, že mezi zbloudilými dušemi jsem já. Tentokrát jsem bloudila cestou necestou s Libuší, díky které jsem tu krkolomnou cestu zvládla krom jednoho pádu bez úrazu. Díky Libuško.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.