Hokejové zlato je doma, Češi porazili Švýcary! A jak dopadla naše tipovačka?
Mistři světa!. FOTO: Stream ČT

Hokejové zlato je doma, Češi porazili Švýcary! A jak dopadla naše tipovačka?

26. 5. 2024

Čeští hokejisté to dokázali. Na domácím hokejovém šampionátu porazili ve finálovém zápase tým Švýcarska a stali se mistry světa! První gól vstřelil v polovině třetí třetiny David Pastrňák a v závěru pojistil vítězství David Kämpf.

Byl to napínavý zápas, do kterého vletěli Češi s obrovskou vervou a rychlostí. Přetlačovali soupeře od první minuty, ale do stoprocentní šance se v první třetině nedostali. Stejně dramatická byla i druhá třetina, kdy už Švýcaři více vystrkovali růžky a také při jedné z šancí trefili tyč české klece. Skóre se neměnilo ani při krátké české a posléze švýcarské přesilovce. Diváci byli ve varu, zvláště pak při druhé české přesilovce, kdy Dominik Kubalík nastřelil konstrukci branky. Ani obrovský tlak Čechů na závěr druhé třetině gól do švýcarské branky nepřinesl, Kämpf pouze nastřelil tyč.

Třetí třetina byl tvrdým soubojem hokejových hromotluků, když nejdříve Palát narazil jednoho ze Švýcarů na mantinel a muselo se měnit plexisklo. Poté obránce Gudas předvedl ukázkový bodyček a pak to přišlo. Po vhazování v útočném pásmu se k puku dostal David Pastrňák a dělovkou z levého kruhu prostřelil švýcarského gólmana. V tu chvíli byla O2 aréna naspadnutí a ještě víc poté, kdy útočník David Kämpf dotlačil puk do prázdné švýcarské branky při jejich hře bez brankáře.

Češi se stali hokejovými mistry světa!

Snímek obrazovky 2024-05-26 v 23.06.23.png

 

Kdo je vítězem tipovačky?

Před finálovým zápasem se do čela tipovačky dostala paní Helena Petrová, která do té doby nasbírala 148 bodů. Za ní se zařadili paní Simona Šoukalová se 141 body a pan Josef Beran se 140 body. Tipy na celkového vítěze hokejového šampionátu nakonec celkovým pořadím moc nezamíchaly, protože převážná většina tipujících označila za vítěze Kanadu, která nakonec skončila na šampionátu s bramborovou medailí. Jak to tedy dopadlo? Tady jsou jména tří vítězů, kteří obdrží od společnosti GUFEX hokejový puk, přesně ten, se kterým se hraje na světových šamionátech. Právě česká společnost GUFEX je dlouholetým oficiálním dodavatelem puků Mezinárodní federace ledního hokeje.

Antonín Vácha - 174 bodů
Elena Zrníková - 171 bodů
Simona Šoukalová - 151 bodů

Konečnou tabulku soutěžících najdete na tomto místě. Karel Chmelík a Helena Petrová byli ze soutěže vyřazeni, protože se tipovačky zúčastnili ze stejné I.P. adresy i další tipující (Pavel Chmelík, Libor Petr), což pravidla soutěže zakazují.

 

Gratulujeme vítězům tipovačky a hlavně českým hokejistům!

 

 

 

hokej Tipovačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Blahopřeji všem vítězům, ale i těm kteří se k vítězství neprotipovali, ale vytrvali.
Hana Rypáčková
Raduji se ze zlata a blahopřeji vítězům a Aničce Čipové , je první známou Íčařkou a kamarádkou.
Jana Kovářová
Gtratulace vítězům i našim hokejistům!
Dagmar Vargová
Díky našim ZLATÝM klukům!!! :-) :-) :-) A blahopřání vítězům tipovačky.
Hana Práglová
Honzo měl jsi přichystané 2 varianty. Je skvělé, že jsi mohl využít tu delší a lepší :) Hokejistům BLAHOPŘEJEME!!!
Dana Kolářová
Blahopřeji vítězům tipovačky a hokejistům k získání titulu MS.
Marie Měchurová
Gratuluju vítězům a našim skvělým hochům, kteří pro nás vybojovali zlaté medaile!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.