Dagmar Vargová
14.7.2024 10:38
Pane Čtvrtečko, vidím tady Vaše jméno poprvé, tudíž nic o Vás nevím. Ale aspoň znám Váš hudební vkus. Moc jsem se pobavila, ano, Iron Maiden je moje "top", taky AC/DC, ze starších Deep Purple, Nazareth, Uriah Heep, Led Zeppelin atd. Vždycky jsem si říkala, zda na "stará kolena" začnu poslouchat třeba dechovku. Tak ani náhodou! No a v podstatě souhlasím s Vašimi názory v příspěvku.
Jaroslav Čtvrtečka
13.7.2024 09:41
No, nevěřím vám. Nejsem totiž "dnešní" a určitou odolnost proti podvodníkům má asi dneska každý. Přece jen stárněme v jiné době, než byla ta, za dob malé Barunky Panklové.
Dnešní generece penzistů používá moderní technologoi (protože my jsme ti, kdo je programovali a zaváděli) a něco o tom ví. My jsme generace 60+, ale my odjakživa poslucháme kapely Jako je Iron Maiden, nebo Napalm Death, nikoliv mentálně zaostalého Pepíčka Zímu. Tak nám necpěte do hlavy vaše mlíčňácké nesmysly. Díky!
Oldřich Čepelka
12.7.2024 21:16
Ale je divné, že lidé mají tolik peněz na účtu v bance, i když je nepotrebují. Přece je přes tu banku investuju. Například takzvaný Evropský jumper v ČSOB. Tam se přihlašujete tuším na šest let k uložení, ale když p dvou letech se tomu fondu daří, tak vám to vyplatí s velkým úrokem (ziskem). Jumperů bylo celkem již 18 a všechny byly ukončeny předčasně s velkým ziskem pro investory. teď jsou zrovna dva v běhu a jistě ČSOB ohlásí další. Je to jedna ze stovek možností, jak bezpečně a přitom s jistotou investovat. (Kdfyby se totiž nedařilo, tak vám banka ty peníze zas vyplatí.)
Oldřich Čepelka
12.7.2024 21:11
Paní Lenka má pravdu, že nejde vyluxovat cizí účet v bance. Ale neříkal bych tomu jen lidská hloupost, podvody bývají hodně vypracované, doslova vymazlené. Protože někteří podvodníci o vás vědí velmi mnoho, než vám zavolají. Ale samozřejmě, obrana není těžká: a) při podezření zavěsit, b) kdykoliv se můžete obrátit na svoji banku. Ale ne na číslo, které vám dá podvodník, ale na to, které používáte ve styku s bankou. A taky na nic neklikejte, když vás někdo vybízí.
Lenka Kočandrlová
12.7.2024 16:14
Lidská hloupost je věčná - nejlepší je nic nemít (v bance ,jen minimum na kontě) a je vystaráno.Kdyby mně někdo něco takového chtěl nabulíkovat,tak bych si z něj akorát bezvadně vystřelila,myslím,že by brzy sám zavěsil. Kromě toho už všude možně lidem vysvětlili, že není možné vykrást jen tak v bance konto - kdyby náhodou se to stalo,tak by banka musela vše nahradit a bez komedií s bitcoinmatem.
Anna Potůčková
12.7.2024 15:53
Ano, stejně jako Elena i Sona ten první případ je hodně zvláštní a jen těžko k uvěření. 5 milionů vybrat jednorázově je téměř nemožné, mnohem nižší částky k výběru je třeba nahlásit dopředu, aby měli v bance peníze na pokladně.
Soňa Prachfeldová
12.7.2024 15:44
Ano, také se mi zdá divný ten první případ, lidé by neměli vůbec reagovat na to strašení a co nejdříve nahlásit do své banky, tam by se dozvěděli, že jde o podvod.
Elena Valeriánová
12.7.2024 15:18
Ten první případ se mi zdá podivný, paní si šla vybrat na pokladnu do banky 5 miliónů a to jí je pracovnice vyplatila jen tak.! Aniž by se tomu podivila? Vystrašený člověk by určitě při přímém kontaktu s bankou řekl, že jí volala "ta banka" a proč si ty peníze vybírá. A šla by je hodit do automatu na "něco", co většině z nás vůbec nic neříká a nemáme ani potuchy o co jde? Já nevím, ale 5 melounů není 5 tisícovek. Myslím si, že tomuto příběhu se z technického hlediska dá jen těžko uvěřit. A pokud to je pravda, tak dobře jí tak! Když mám pod paží 5 miliónů, tak je zavřu doma do mrazáku nebo strčím pod matraci a nepůjdu je strčit do nějakého automatu na základě nějakého telefonátu.
Milan Pepo
12.7.2024 13:07
To je pořád dokola. Stejně jako různí námořníci, lékaři či vojáci na misi apod. To nejsou případy pro kriminálku, ale pro psychiatry.
Olga Škopánová
12.7.2024 11:18
Nechápu když někdo fyzicky drží své peníze v ruce tak si myslí, že o ně ještě může přijít a naháže je do bitcoinmatu.
Načíst starší příspěvky