Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Marcela Kapounová
11.7.2024 10:02
Arabský svět, to je jiná mentalita lidí, jakkoliv nám to může být na první pohled nesrozumitelné. S tím souvisí právě i to stolování. Právě že většinou všichni platíme all inclusive, tak má mnoho lidí pocit...zaplatil jsem si to, mohu plýtvat. A to je právě vidět u turistů z bývalého východního bloku. Naprosto pokaždé je to vidět u Rusů, Poláků Němců z bývalé NDR. Každý by si měl uvědomit že každá kuchyně má svá specifika. Tak nandat si vrchovatý talíř a pak zjistit že to silně pálí a dotyčný to nerad, odsune talíř a jde si vybrat znova jiné jídlo. S tou ukázněností ruských dětí musím tedy silně oponovat. Tam je totální nevychovanost a pocit že si mohou dovolit absolutně vše.
Světlana Šmídová
11.7.2024 09:58
Myslím, že stačí si ráno přes suché platky oblíct sukni, šaty, kaftan, pánové plátěné kalhoty a lehkou košili a bude to naprosto v pořádku. Nelíbí se mi ta promenáda v plavkách. A bezohledná hlasitost také ne - vždyť naši sousedé v hotelu mají také dovolenou a také si ji chtějí užít.
Ale zas - do plážového baru snad chodí v plavkách všichni, ne? Přece se kvůli každé limonádě nebudou převlíkat?
Vlasta Štolůnová
11.7.2024 09:13
Reaguji na příspěvek paní Jakubcové: poznávací zájezd si nekoupí křupan. To je opravdu jiná sorta lidí, i když, samozřejmě, i tady se může najít výjimka. Ale to, o čem je článek, je masová turistika a čím levnější zájezd, tím větší předpoklad takovýchto lidí.
Olga Škopánová
11.7.2024 08:55
Ještě bych přidala naprostý nedostatek znalostí cizího jazyka a z toho pramenící přesvědčení, že na mojí dovče všichni musí mluvit česky.
Jarmila Komberec Jakubcová
11.7.2024 08:51
Neviděla bych to tak tragicky. Byla jsem minulý týden na poznávačce po Rakousku a Jižní Moravě. Snídaně a večeře probíhala v jednom hotelu, kam jsme se večer vraceli. Neviděla jsem nikoho, kdo by si odnášel jídlo z bufetového stolu, vše co chybělo bylo ihned nahrazováno personálem a nakonec snídaně tam byl plný bufet.Při večeři bylo to stejné. O žádném syslování či nenažranosti nemůže být ani řeč. Vše probíhalo v pořádku.Většina účastníků byli senioři a někteří sebou měla svá vnoučata.Tak nedělejme ze všech turistů nekulturní lidi.
Soňa Prachfeldová
11.7.2024 08:34
Ano, příšerné chování některých českých turistů. A někteří se tak chovají i doma na dovolené, bohužel i senioři, nemají dost. A k těm holým pupikum, co naše celebrity?
Jiří Dostal
11.7.2024 07:09
:-) Kultura čuňasů ve spárech noblesní kritiky... :-)
Jiří Svoboda
11.7.2024 00:05
Je pravda, že o křupany není nouze nikde. Na věku ani národnosti až tak moc nesejde. Ale to odnášení jídla ze snídaně je snad česká, buranská specialita a omlouvám se za ten výraz, nenažranost.