Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Dana Puchalská
24.7.2024 06:59
Moc krásné vzpomínky. Děkuju.
Marie Ženatová
23.7.2024 20:04
I já děkuji za tuto milou vzpomínku. Také jsem si přesně tutu "krásnou idylku" užívala se svými rodiči jako paní Jitka C. ♥
Jitka Caklová
23.7.2024 10:40
Moc hezké vyprávění. Babičky ani dědečkové se nedožili mojí paměti, zato tuto "krásnou idylku" jsem žila in natura se svými rodiči. Stačí si vzpomenout jaké to bylo, když jsme v těch největších vedrech museli vázat obilí do snopů, stavět panáky, tak dnešní vedra, kdy si mohu lehnout na pohodlné lehátko do stínu stromu, jsou proti tomu procházkou růžovou zahradou :-) :-) O letních šatičkách s krátkými rukávky jsem si tehdy mohla nechat zdát, zato dnes si je užívám :-) :-)
Dana Straková
23.7.2024 08:51
Děkuji za hezké povídání. Nad fotkou jsem se trochu zamyslela nad tím, kolik let asi na ní mohlo babičce být? Sice v šátku, ale v obličeji je ještě docela mladá, ne?
Rostislav Mraček
23.7.2024 08:44
Tak to bylo moc hezké!
Klára Blanenská
22.7.2024 23:00
ale prdlačky, taková vedra nebyla. taky vedro na vesnici není to samé jako vedlo ve městě.
Jarmila Komberec Jakubcová
22.7.2024 22:09
Moc hezké vyprávění.
Romana Koníčková
22.7.2024 18:14
Krása ! Ráda jsem si zavzpomínala na skoro stejné zážitky.
Helena Hajníková
22.7.2024 16:10
Zcela tak jsem prožívala prázdniny na Klatovsku, všichni měli v létě mnoho práce na poli, jen my děti si užívaly, sice pomáhaly,ale tu dřina jsme neměly. Vozily jsme se na povozech s kravkami, když se sváželo obilí a seno, jinak vše, jak napsáno v článku. Před poutí se chodilo na maliny a borůvky s několika větry, my děti bandasky šlo se pěšky do vzdáleného lesa, zpátky se kýbly nesly na tyčích, otec a strýc na ramenou.Vecer se šlo prodat do výkupny,aby bylo na máslo a cukr na koláče.Zbytek kysal v nádobách s cukrem na zavařeninu a šťávu. Chlapi bílili chalupu vápnem a sokl byl štetkou malován tmavě modře, to jsme dělaly my, děti. Babička po večerech předla vlnu na kolovrátku, a to se povídalo a povídalo.....skromné, krásné, smysluplné a vzájemné, dnes to beru jako nádherný, neopakovatelný zážitek mého dětství....
Marie Měchurová
22.7.2024 14:07
Já jsem taky žádnou babičku a dědu nepoznala. Naši byli nejmladší, každý z pěti sourozenců a mě měli pozdě. Jezdila jsem jen na pionýrské tábory.
Načíst starší příspěvky