Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Eva Mužíková
11.8.2024 13:47
Povazuji se za člověka s dobrou komunikací, ale bohužel v některých případech to je jak píšeš. Vyřizování tel. hovorú během návstěvy se stavá pravidlem. Naposledy v ordinaci gerentoložky, kam pochopitelně chodí staří lidé mi bylo dáno několikrát najevo, že máme málo casu. Takže na žadné dotazy z mé strany se nedostalo...
Dušan Brabec
11.8.2024 08:16
Právo udělit informovaný souhlas s poskytnutím zdravotní služby - zdravotní službu lze poskytnout pacientovi pouze s jeho svobodným a informovaným souhlasem: tak tomu jsem se s chutí zasmál. Je to vždy de facto nátlak na pacienta a alibismus zdravotnického zařízení, aby nemohlo být zažalováno. Nepodepíšeš, neposkytneme ti zdravotní výkon. Jedna příhoda za stomatologického zařízení (mimochodem dnes plně ovládnutého Ukrajinci, kteří zde zubní ordinace hromadně skupují): před 2 lety jsem odmítl exkrakci dvou stoliček (mám je dosud bez potíží) a když mně vypadla plomba u jiného zubu a chtěl jsem se objednat, byl jsem odmítnutý, neboť jsem prý v minulosti odmítl paní doktorcce extrakcí svých zubů. Dobré, co?
Jarmila Komberec Jakubcová
10.8.2024 22:00
Líbí se mi příspěvek pana Dostala, napsal to velmi výstižně.
Jiří Dostal
10.8.2024 21:24
:-) Slaboduché vývody o informovaném souhlasu v souvislosti s komplikacemi až k smrti vedoucími jsou hodny bedny kytu nebo sedmi kil tvarohu, naopak je v šejkru všeobecné improvizace krásné věřit, že i zdravotní zázraky se dějí, když se malinko o sebe snažíme :-)
Olga Škopánová
10.8.2024 20:57
To je úplně směšné v tak zvaném informovaném souhlasu souhlasíte se všemi komplikacemi během operace i se svou vlastní smrtí. A pokud nepodepíšete tak adie nic se léčit nebude.
Danka Rotyková
10.8.2024 20:53
Já a moji odborní lékaři: nejsme 100% partneři, ale vzhledem k tomu, že uznávám autority, je to docela přátelský vztah. U praktického lékaře je to tak i tak. Proto jsem se po 3 letech rozhodla se svým problémem navštívit ICM. Bude to drahé, ale zlepšení mého zdraví za to stojí.
Martina Růžičková
10.8.2024 20:06
Mám štěstí, že odborní lékaři, ke kterým chodím na pravidelné kontroly, se mnou komunikují tak, aby mi bylo vše jasné. Dokonce mám jednoho, který každé pacientce napíše na lísteček "úkoly" - např. kdy se objednat na příští kontrolu, kdy přijít na odběr krve apod. Mám ale jednu hodně nepříjemnou zkušenost, kdy se při nepříjemném vyšetření lékař se sestrou čemusi smáli a já si připadala na obtíž. Byla jsem ráda, že jsem tam vícekrát nemusela.