Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
15.9.2024 10:54
V titulku je nesmysl,co je to padesátilá????
Eva Mužíková
13.9.2024 18:57
Také jsem ještě dopoledne, kdy v Liberci jen mrholilo doufala, že se předpověď nenaplni. Nyni, po neustálém hustém dešti a zesilujícim větru mne tato naděje opustila.
Helena Štěpánková
13.9.2024 08:11
Snad vše nakonec dobře dopadne, dle zpráv v médiích to vypadá, že se města a obce na velkou vodu připravila včas. I když nikdo neví, co ten živel dokáže. Tak hlavně držím palce všem, kteří bydlí poblíž nějakého toku a jsou v ohrožení.
Milan Pepo
11.9.2024 21:24
Ján zase doufám, že jsme připraveni. Lidé v ohrožených oblastech, IZS, armáda, politici od těch strejdů na obcích až po vládu. A my ostatní taky, protože i naše pomoc bude potřeba. V roce 2002 jsem členem okresního krizového štábu na Mělníku. To co bylo v těch obcích pod Mělníkem... Hořín, Tuháň , Obříství, Zálezlice a další. Čtyři metry vody. Totálně spláchnuté domy z vepřovic. Lidé jen v tom v čem v noci utekli před vodou. Bez dokladů, bez léků, bez rodinných alb... Po opadnutí vody všude mrtvolný zápach bahna, utopené zvěře a domácích zvířat, hnijící úrody na polích. Paní Martina Růžičková doufá, že to nebude moc zlé. Já taky. A pokud to bude zlé... Potkal jsem tehdy v Obříství na návsi starého pána. Byl v teplácích z charity. Připadal mi trochu dezorientovaný. Když mě viděl přišel ke mně. Chytl mě za klopy a se slzami v očích mi povídá:,, Pane veliteli za co mne Pán Bůh trestá. Před čtrnácti dny mi zemřela žena a teď mi voda vzala všechno. Dům i svatební fotky." Co jsem mu na to měl říct? ,,Pán Bůh trestá lumpy a darebáky. Na silné sesílá zkoušky." Druhý den už pomáhal sousedům. A tak doufám, že ten víkend přežijeme (všichni) a nikdo nebude potřebovat podobnou psychologickou pomoc. :-(
Martina Růžičková
11.9.2024 20:29
Doufejme, že to nebude moc zlé.
Jana Šenbergerová
11.9.2024 17:50
To se máme na co těšit! Tehdejší povodeň se našemu městu vyhnula, ale uvěznila ho jako na ostrově. My tehdy byli v Klášterci nad Ohří. Ohře měla velmi nízkou hladinu vody a suchem opadávalo listí stromů. Snad se všem podaří zvládnout vodu co nejlépe.