Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jiřina Jindrová
10.11.2024 17:49
Tam se nikdy nedostanu. Tak alespoň takto.
Zuzana Pivcová
9.11.2024 14:58
Helenko, počátek 60. let bylo dobou, kdy jsme se jako děti dovídali ve škole o jednotlivých afrických státech, které se vymanily z kolonialismu a získaly nezávislost republik. Vždycky jsme byli nadšeni a při zeměpisu jsme se dokonce všechny tyto státy učili nazpaměť i s hlavními městy. O to horší pak bylo po mnoha letech poznání o etnických čistkách, které se tam dějí. Země je bohatá, mohla by ekonomicky prospívat, ale .... Moc Vám jako obvykle děkuji.
Helena Přibilová
8.11.2024 18:41
Děkuji vám všem za velmi hezké komentáře i kladná hodnocení mého článku, kterých si vážím.
Marie Ženatová
8.11.2024 17:26
Moc a moc děkuji za další fantastický* cestopis i fotografie*
Jaroslava Handlová
8.11.2024 10:59
Milá Heleno, opět velmi zajímavé informace i fotodokumentace. Letos uplynulo 30 let od počátků té hrůzné genocidy na popisovaném území. Tehdy jsme se částečně dozvídali ze sdělovacích prostředků o neuvěřitelných zvěrstvech tam páchaných. V Tvém článku mě zaujala historie i příčiny konfliktu, ale také, jak se Rwanda nyní vzmáhá. Co mě však nepotěšilo, to byly ty zmíněné ceny v hotelu! Tam bych se taky určitě neubytovala. (S tím však nic nenaděláš ani ty, ani já). I nadále máte oba dva můj obdiv a přeji Tobě i manželovi hodně štěstí a pohody při vašich dalších cestách.
Zdenka Jírová
8.11.2024 01:18
Váš článek byl obdivuhodný, dozvěděla jsem se velmi zajímavé věci o máloznámé části Afriky. Jste statečná, když se nebojíte navštívit i oblasti pro turisty poněkud nebezpečné.
Blanka Lazarová
7.11.2024 21:16
Jako už psaly S., M., M. a ostatní přede mnou, obdivuji vaše cestovatelské zážitky a jsem ráda, že je s námi sdílíte. Děkuji a těším se zase na další. :-)
Soňa Prachfeldová
7.11.2024 19:48
Obdivuhodné paní Helenko, co vše jste procestovala a prožila. Máte odvahu a je to krásné, že vše prožíváte po boku svého manžela. Obdivuji vaše články s fotografiemi, časově určitě velmi náročné. Je to pro mě nepoznaný svět a díky vám, se něco dozvídám a děkuji. I nadále vám přeji dobrodružné cestování a bezpečné návraty domů.
Marie Měchurová
7.11.2024 17:57
Paní Heleno, obdivuji Vaši odvahu vydat se do vzdálených zemí. Jako vždy jste nám hezky přiblížila současnost i historii této zajímavé krajiny na kontinentu, na který se velká většina z nás nikdy nedostala. Vaším prostřednictvím máme možnost tyto exotické kraje aspoň trošku poznat. Děkuju.
Marie Seitlová
7.11.2024 15:43
Zase jeden zajímavý cestopis od vás. Čtu je jedním dechem a vždy se na ně těším. Jste úžasná cestovatelská dvojka.
Načíst starší příspěvky