Miloslava Richterová
14.11.2024 13:08
8:26 Paní Olgo, nemyslím, že dnešní rodiče, ale jen někteří rodiče, protože jsou i takoví, že dětem kupují pečivo obarvené, přeslazené polevami, lízátka, tyčinky, brambůrky a různé chipsy, krmí je polotovary a párky, protože je to rychlejší, a nejde jen o cukr, ale i o konzervanty, barviva, náhražky, sůl apod. Však hodně výrobků cílí právě na děti a často to z nerozumu kupují i jejich rodiče. Takže nelze říci, že by jen prarodiče dělali něco špatně.
Alena Letochová
14.11.2024 11:58
Rozhodně jsem pro omezení cukru ve stravě a nejen u dětí... Při oslabení imunity (člověk nikdy neví jaká nemoc ho přepadne) po léčbě antibiotiky a kortikosteroidy jsem najednou měla zvýšenou chuť na sladké... Pak mně začalo svědit ucho, a tři měsíce jsem se léčila na ORL až paní doktorku napadlo udělat mi stěr z ucha, který prokázal, že mám v uchu Candidu parapsilosis. S tou si na ušním nevěděli rady a skončila jsem opět na kožním, kde jsem se dříve léčila s kontaktní dermatitidou... Teď se léčím s kandidou už více než rok a ta potvora se pořád vrací... Miluje totiž cukr a já v přísné protikandidové terapii občas nevědomky udělám chybu, protože ten cukr je opravdu skoro ve všem. Je to běh na dlouhou trať a ze stravy se musí vyřadit nejen veškerý cukr, ale i potraviny, které obsahují škrob, který se v průběhu trávení mění na cukr... Je toho prostě hodně na co si musím dávat pozor.
A proč to sem píšu? Protože při googlení informací co to vůbec ta Candida parapsilosis je, jsem se dočetla že tímto typem kandidy nejčastěji onemocní děti a to nepřeju žádnému dítěti a jeho rodičům. I pokud je člověk zdravý je dobré držet spotřebu cukru na uzdě, tak jak je zmíněno i v článku a maminkám co nechtějí, aby děti jedly hodně cukru se vůbec nedivím.
Nemoc mě přinutila při nakupování číst složení výrobků a on ten cukr je skoro ve všem, i tam kde byste ho vůbec nečekali...
Romana Koníčková
14.11.2024 11:55
Paní Řezáčová, kloubouček. Několika málo slovy řečeno vše. Máte můj obdiv a dík !
Hana Řezáčová
14.11.2024 08:58
Ve škole v biochemii jsme se učili, že : "základními kameny organismu jsou tuky, cukry, bílkoviny" ... Později, už v práci v laboratoři, jsem byla poučena, že mozek "jede" jen na cukr - při laboratorním rozboru mozkomíšního moku jsou všechny biochemické parametry násobně nižší než v krvi, jen cukr tvoří 60% krevní hodnoty. Prostě a jednoduše - bez cukru to nejde. Samozřejmě, jako ve všem, musí se znát míra ...
Jana Šenbergerová
14.11.2024 08:58
Velmi diskutabilní téma, podobné jako boj mezi dobrem a zlem. Když si uvědomíme, jakým prosesem se přírodní produkt stává cukrem, vyjde nám z toho denaturák. Pili byste ho? A podobné je to s cukrem, jen následky přicházejí mnohem plíživěji a nenápadně. Rozhodně nejsem zavilým nepřítelem cukru, ale dávám přednost tomu v ovoci a zelenině. Je přírodní, tedy přirozený. To ovšem zdaleka neplatí o zavařeninách a marmeládách. Pokud jde o stravu, mám mnohaleté osobní zkušenosti, které jen tak někdo nevyvrátí. Lidé to neradi slyší, ale vyrobený cukr je návykový, takže droga.
Hana Rypáčková
14.11.2024 08:39
Sladkosti a sladké nápoje jsem dětem a vnoučatům omezovala, ovoce nikdy, spíš nutila.. Na darované bonbony od spolužáků byly jako vosy.. Děda měl cukrovku a tak děti viděly, co ty výkyvy s ním dělají.. Jak výkon a jídlo musí být v rovnováze.
Olga Škopánová
14.11.2024 08:26
Myslím, že je dobře, že dnešní rodiče omezují dětem cukr, protože hlavně ten bílý rafinovaný jsou jen prázdné kalorie. A prarodiče by to měli respektovat.