Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Marie Ženatová
18.12.2024 09:49
Milá Helenko*, moc děkuji za velmi zajímavou reportáž i fotečky ♥
Zuzana Pivcová
17.12.2024 20:29
V dokumentaci Vojenského historického archivu, kde jsem pracovala, bylo hodně důkazů o válečných zločinech, které páchaly speciální jednotky SS mimo jiné právě v Bělorusku. Vyvražďovaly tam celé obce, hlavně s židovským obyvatelstvem. Názvy Grodno nebo
Bielowicze jsou my známy právě z těch dokumentů. Dnešní Bělorusko absolutně neznám. Ráda jsem se jako obvykle něco dočetla.
Blanka Lazarová
17.12.2024 20:11
Děkuji za velmi pěknou, fundovanou fotoreportáž z mně zcela neznámých končin. Zase jsem si rozšířila vědomosti. Příroda tam musela být moc hezká. :-)
Helena Přibilová
17.12.2024 19:55
Ráda bych poděkovala panu Preislerovi za jeho radu, která se mi bude hodit i do budoucna. Takže upřesňuji: jedná se o vodárenské věže "dvojčata" Kasia a Basia v Grodnu. Růžová věž byla postavena v roce 1890 a žlutá v roce 1915.
Daniela Řeřichová
17.12.2024 17:51
Paní Heleno, velice děkuji za vaše realisticky popsané reportáže z různých koutů světa. Obdivuji vaši odvahu i jazykovou vybavenost, vaše znalosti a shodu s manželem na výběru turisticky neexponovaných destinacích. Tato reportáž je opět nesmírně cenná nejen co se týká popisu unikátní přírody, ale také popisu běžného života v Bělorusku. Totalitní režim zde v současnosti vězní mnoho stovek lidí, kteří nesouhlasí s tamější autoritářskou vládou.
Věra Ježková
17.12.2024 16:45
Moc pěkná reportáž. Coby vystudovanou rusistku (a germanistku) mě potěšily reálie.
Karel Preisler
17.12.2024 16:39
Na předměstí Grodna jsme jeli mezi podzimně zbarvenými stromy kolem jakýchsi věží, jejichž účel nám zůstal neznámý.
Není nic jednoduššího, než fotografii nechat prohledat Google Lens a hned budete mít jasno. Jinak docela pěkná propaganda.
Vladislava Dejmková
17.12.2024 15:37
Stojí za to si přečíst i to méně příjemné.
Marie Měchurová
17.12.2024 14:22
Moc zajímavý článek, který jsem si se zájmem přečetla. Líbil se mi popis přírody i života zvířat. Bohužel život obyčejných lidí v Bělorusku není moc růžový. Byrokracie a arogance na každém kroku.