Dana Puchalská
6.1.2025 18:14
I jedna moje známá dosud vlastní pevnou linku. A nechce se s ní rozloučit ani omylem.
Jarmila Komberec Jakubcová
6.1.2025 15:03
Jedna moje známá má zavedenou pevnou linku a to z důvodu, že v obci, kde bydlí je velmi slabý signál a vzhledem ke svému věku tedy nemůže spoléhat jen na mobil. I v dnešní době nejsou některé části ČR pokryty signálem operátora.
Olga Škopánová
6.1.2025 14:57
Paní Řezáčová děkuji za informace.
Miloslava Richterová
6.1.2025 13:07
Nemyslím, že by telefonování bylo módní nebo nemódní záležitostí, ostatně spojení telefonování s módou je samo o sobě divné :-) Mám osamocené příbuzné, kteří volají, potřebují se s někým spojit, popovídat si i hodinu, není na tom nic špatného.
Jana Kollinová
6.1.2025 13:04
Asi nabourám teorii, že Generation Mute je specifické pouze pro mladou generaci, aniž bych chtěla zpochybnit výzkum společnosti Upswitch, ale jako dlouholetá uživatelka mobilního telefonu, nyní seniorka, se v kontextu znění článku vymykám závěrům průzkumu, čím? S úlevou a po pochybování nad sebou samou jsem konečně našla uspokojivou definici pro vlastní vztah k mobilní konverzaci, cituji z článku: "..přes esemesku či sociální sítě člověk nikdy nevyjádří emoce, není vidět řeč těla. Zkrátka, osobní kontakt a hovor s očí do očí je něco zcela jiného než komunikace online..". Emoce a řeč těla si střežím pro výjimečné situace. Nedivte se, jsem introvertka a více jak třicet let single, což není tělesná vada. :-)
Hana Řezáčová
6.1.2025 11:37
Paní Olgo (11:18) - maminka zemřela, když měla bez pár dní 93 let - měla volání na pevnou raději, i když vlastnila mobil, měla pocit většího bezpečí - pevná se nevybije a téměř nemá problémy, když vše jde po drátě a né jen tak vzduchem :-) My máme od O2 také ještě internet a stolní počítač (a wifi - mobil a televize), no a s pevnou linkou a neomezeným voláním platíme 800 Kč. Na mobilu mám jen něco základního s trochou dat pro seniory za pár korun a manžel ani nemá smlouvu, jen si čas od času trochu dobije ...
Olga Škopánová
6.1.2025 11:18
Teda on má ještě někdo dneska pevnou linku, no to je rarita. Kolik to volání teď stojí?
Jarmila Komberec Jakubcová
6.1.2025 11:09
Když vidím dámu na úvodní fotce tak té bych asi tako nevolala. Jinak používám mobil běžně jako každý z nás. Nemám ráda dlouhé hovory.
Naděžda Špásová
6.1.2025 10:57
Na mobil jsem si taky dost zvykla. Do města bych bez něj nejela. Stal se součástí mého života a když ho nemám, tak mi to vadí. Ale naštěstí jím nejsem posedlá jako třeba mládež, nebo i dospělí. Je fakt, že když jdu ven, tak si ho beru s sebou.
Hana Řezáčová
6.1.2025 10:55
Jejda, to jsou věci :-) My máme doma ještě pevnou linku, nerušili jsme ji kvůli mamince, a už si ji asi necháme - používám ji k volání s kamarádkami a hodinka dvě uběhne jakoby nic ... I děti někdy volají na pevnou, když předpokládají, že jsme doma ...
Načíst starší příspěvky