Brýle a ostuda? Naopak:
výtečný módní doplněk!

Brýle a ostuda? Naopak:
výtečný módní doplněk!

25. 2. 2012

Časy se mění. Kdo nenosí brýle, nemá v moderní společnosti co pohledávat. Ne, to není legrace, nýbrž realita (lépe řečeno móda), která se šíří světem. A nejvíc je to „vidět“ v kosmopolitním New Yorku. Tamní výzkumná agentura oznámila, že obrýlení lidé jsou v posledních pěti letech až dvojnásobně úspěšnější v práci než jejich „kolegové s ostrým zrakem“.

„Dospělo to tak daleko, že lidé bez vady zraku si objednávají u optiků brýle s nedioptrickými skly. Zkrátka jenom proto, aby si je mohli nasadit, když potřebují podepsat výhodný byznys. Anebo se třeba seznámit s novou partií,“ říká s nadsázkou šéfka agentury Jane Smithová.

Připouští, že jde o momentální módní záležitost. „Brýle jsou prostě nyní fantastický doplněk osobnosti. To, co dříve všichni vnímali jako handicap a čemu se mnozí smáli, je dnes přednost. Působí hluboce intelektuálně, a ten, kdo brýle dnes nemá, je v nevýhodě,“ zdůrazňuje Smithová.

A jak je tomu v Česku? Samozřejmě, zdaleka to necítíme tak vyhroceně jako v Americe, ale i tento trend do naší kotliny postupně dorazil.

„Lidé se za brýle, které musejí kvůli vadě zraku nosit, přestávají stydět. Výrobci hledají inovace a snaží se nabízet produkty, které na obličeji vypadají dobře. V oblibě jsou barevné a výrazné obruby,“ uvádí prezident Společenstva českých optiků a optometristů Beno Blachut.

Podle jeho slov je jedním z trendů individualizace brýlových čoček. Firmy, které brýle vyrábějí, se vracejí i do minulosti, například k 60. létům minulého století. Dopředu se posouvá také technologie zpracování.

Vizážistka Radana Jirků k tomu dodává: „Na brýlích, pokud je skutečně potřebujete, nešetřete. Dobře zvolené obroučky vám zlepší nejen ostrovid, ale hlavně sebevědomí. A souhlasím s tím, že je to výborný módní doplněk, který zvedne vaši osobnost.“

zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.