Ač jsme národem knihomolů, zájem o knihy klesá. Souvisí to se současným životním stylem, říká Renata Šindelářová
Spisovatelka Renata Šindelářová. FOTO: Poskytnuto z archivu R. Šindelářové

Ač jsme národem knihomolů, zájem o knihy klesá. Souvisí to se současným životním stylem, říká Renata Šindelářová

31. 5. 2025

Štěstí není událost života, ale schopnost člověka, cituje svůj oblíbený citát od Clauda Broussona spisovateka Renata Šindelářová. Ráda medituje, tvoří, učí a pobývá v přírodě.

Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Děkuji za zajímavý rozhovor.Také pro mě je pobídkou, abych se s tvorbou paní spisovatelky seznámila.
Vlastimila Kosorínová
Tuhle spisovatelku neznám,ale určitě si něco v knihovně seženu.
Jan Zelenka
Neznám tuto spisovatelku, ale vidím, že je literárně velmi plodná. Dobře ten pocit znám.
Miloslava Richterová
Podle svého okolí, rodiny, známých apod. si nemyslím, že by zájem o čtení knih klesal, čteme rádi :-) i tak děkuji za rozhovor.
Jana Šenbergerová
Hezký rozhovor s plodnou autorkou. Čtu od chvíle, kdy jsem se to naučila. Ráda a hodně. Četba zabírá spoustu mého času, knihy pak ovládly náš životní prostor. Přestože už dávám přednost knihám půjčeným, utěšeně nám doma přibývají. Každou chvíli jeden z nás nějakou dostane nebo vyhraje. Začínám řešit problém, kam s nimi.
Radmila Coufalová
Zajímalo by mě, zda se při zkoumání toho, jak moc lidé čtou, bere v potaz pouze objem prodaných knih. Já jsem například hodně velký knihomol, za rok přečtu několik desítek knih, ale už dlouhé roky knihy až na výjimky nekupuji, chodím do knihovny. A pak je další velká skupina lidí co používá čtečky a knihy si stahuje v této podobě. Takže si myslím, že jsme pořád národ čtenářů.
Daniela Lender Chaloupková
Velice zajímavý a přínosný rozhovor, pěkné fotografie :-) Škoda, že se o regionálních spisovatelích tak málo ví. Zaujal mne závěrečný citát :-) Díky :-)
Daniela Řeřichová
Velice sympatická dáma. Fandím lidem, kteří se realizují smysluplnou činností. A jsem ráda za bohatou nabídku knih. V naší rodině se za ně stále vydávají velké částky.
Alena Velková
Děkuju za zajímavý rozhovor.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.