Hana Řezáčová
2.6.2025 16:48
V různém nahlížení na seniory je chyba v tom, že se "senioři" tak nějak nedělí jako třeba "děti" ... Je jiný život dítěte - miminka a dítěte - puberťáka, to je všem jasné, ale všichni senioři (popř. označení jako důchodci) se dají do jednoho pytle - a hotovo ! - přitom tzv. senior může mít 65 let nebo taky 95 - a to je rozdíl 30 let! Takže senioři mohou být aktivní, s pěknými vlasy i zuby, usmívající se od ucha k uchu, a taky smutní stařečkové šourající se s hůlkou chodbami domovů důchodců ... A autoři všech možných článků, které na nás vyskakují na Seznamu, seniory pytlují a pytlují o sto šest a napíšou třeba, že se důchodci perou v Lídlu o zboží ve slevě apod. Že je to cca 2,5 lidí různého věku, založení, různých možností jim nějak nedochází ...
Lenka Kočandrlová
2.6.2025 14:58
Ono se to směje,ono se to užívá života,ale jen,když má člověk dobré zdraví,nic ho nebolí.Když nemá starosti . Když má dostatek peněz,aby si mohl dopřát zdravé jídlo. Když má bydlení,ze kterým nemá problémy. Když má okolo sebe dobré lidi. A dalo by se najít toho ještě moc,co je pro stáří klíčové a co vlastně vylepší to naše stárnutí a cestu ke hrobu.
Daniela Lender Chaloupková
2.6.2025 14:15
Poměrně reálně zobrazená realita. Každý jsme jiný, někoho stáří deptá, jiný jej přivítal. Nejdůležitější je si, v rámci individuálních možností, zachovat zdravý rozum a relativně fungující fyzickou stránku.
Anna Potůčková
2.6.2025 12:54
Mě se článek líbí. Když porovnám svůj seniorský věk a stejný věk mých rodičů, tak jsou v tom dost velké rozdíly. Žiji mnohem aktivněji než moje rodiče, v lepších rodinných podmínkách. A za sebe můžu říci, že takovou pohodu, jakou mám s manželem nyní jsme neměli. Starost o děti, pracovní povinnosti, a méně času na koníčky a záliby. Nejsme sice nejzdravější, ale seniorský věk si i tak užíváme a bráníme se jak jen to jde.
Danka Rotyková
2.6.2025 11:55
Článek se mi líbil. Každý jsme dostali do vínku jiné geny, každý jsme prožili něco jiného. Jsme rozdílní, takže máme i rozdílné pohledy na svět. Až ve stáří se ukáže, jestli jsme se naučili pokoře, ta je myslím v tomto věku dost důležitá. Nejsme srabi, protože si to nemůžeme dovolit. Asi tak.
Irena Mertová
2.6.2025 10:35
Rozumný článek.
Miloslava Richterová
2.6.2025 10:16
Nejprve ta fotka, není moc pěkná, a nevím, proč jsou tady často škaredé vygenerované fotky seniorů, kteří vypadají jako opice. Potom smysl článku, je určený opravdu pro nás dříve narozené, kteří zákonitě o životě něco vědí? To by pak musel být mýtus celý tento web, který motivuje a inspiruje seniory k aktivnímu přístupu k životu a nejen to, dává příklady a ukazuje, že to jde. Žijeme v Čechách, máme své zkušenosti, a máme zase vzhlížet k průzkumům amerických vědců nebo se řídit neustále se měnícími trendy, to snad ne.