Daniela Lender Chaloupková
27.5.2025 16:53
Děkuji všem za hodnocení, názory i vlastní minipříběhy. "Zatepla" budu reagovat: Michaelo (14:17), s oslovením si vůbec nedělejte hlavu, v poho :-)) Dagmar (14:49), všechny dotazované osoby jsou opravdu reálné, jména jsou změněna na jejich výslovné žádosti, byť jsem se jim snažila vysvětlit, že je nikdo podle křestního jména nemůže poznat. Ale jejich obavy chápu a respektuji, jinak bych třeba neměla o čem psát ;-). Jsem ráda, že se moje příspěvky líbí, i když chápu, že ne všem. Za tu chvíli, co jsem na íčku, má 99,8 % zdejších přispěvatelů můj nesmírný obdiv za své básně, fotografie, prózu, osobní názory, kulturu vyjadřování apod. Jsem ráda, že mohu být součástí toho webu :-)
Dagmar Vargová
27.5.2025 14:49
Danielo, hezky pojatý a sepsaný článek. Navenek vypadal jako redakční, včetně těch respondentů ve smyslu "redakce zná jméno, ale autor příběhu chce být anonymní". Pod tím si lze představit leccos. Byť v mnohém jsou to skutečně příběhy ze života, takové "modelové", které se dějí většině lidí. Takže nic proti tomu :-). Váš článek je jako "hozená rukavice" - jak se k tomu postaví íčkaři? Tak jo, pokud jde o mě, zatím jsme stále dva (63 a 65 let). Věřím, že to tak vydrží ještě nějakou dobu :-). A jak to bude dál, nad tím se nezamýšlím. Všechno ukáže čas. Čtu ráda Vaše příspěvky :-).
Ingrid Hřebíčková
27.5.2025 14:20
Naše mamka se vdala podruhé v 66 letech a vzala si stejný typ, jako byl náš táta. Arogantní, lidi neměl rád, egocentrický, taky byla o mnoho let mladší než táta.
Michaela Přibová
27.5.2025 14:17
Omlouvám se, chtěla jsem vám říct Dano.
Michaela Přibová
27.5.2025 14:14
Dáno, máte pravdu. Ono je důležité najít vnitřní klid a jakous takous spokojenost životě. A někdy to dá zabrat :-)
Iva Bendová
27.5.2025 12:59
Mamka ovdověla v 65 letech a v poklidu a po svém se dožívá 94 let, na techtle a mechtle nikdy moc nebyla, ani žádné lázně, žádné kavárničky apod., činorodá, šikovná, ovšem od května do září každý rok na vsi na domě po rodičích a tam sousedé přátelé - kafíčka na zahradě, kostky, domácí biliár. Ve městě zbytek roku nás dvě dcery na dosah. Spokojená vdova :-)
Olga Škopánová
27.5.2025 12:45
Tak nějak nechápu proč by senioři měli být jiní než zbytek populace. Dle mého názoru řeší podobné problémy vztahové i jiné. Ono ani v mladším věku není jednoduché někoho si najít. Takže paní Chaloupková asi bude muset bádat dál anebo se spolehnout na zjištění amerických vědců, kteří vědí úplně všechno.
Šárka Bayerová
27.5.2025 12:16
Je to složitá problematika, děvče... Co si budeme povídat.... :-)
Libuše Křapová
27.5.2025 11:26
Danielo, tak tak :-) Chybí ti tam postava do vzorku, jednu dodám. Jedna se také zaříkávala, že chlapa domů už nikdy. Tak nanejvýš kamaráda na výlety, doma pak klídek, žádné velké vaření, praní... Tak dlouho se zaříkávala, až - a zatím nelituje :-) Holt odříkaného největší kus :-)