Písečné sochy v Lednici
Všechny fotografie: Anna Čípová

Písečné sochy v Lednici

23. 5. 2025

Český sochař a malíř Michal Olšiak se svými přáteli připravil výstavu písečných soch pod širým nebem v Lednici. Sochaři měli svými díly přiblížit návštěvníkům indonéský ostrov Bali.

fotografování města a obce umění
Hodnocení:
(5.1 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Výstava soch z písku bývá každoročně v Písku, pokaždé na nějaké aktuální téma. Pak jsem je viděla ještě v přímořském letovisku Binz na Rujaně. Je to umění.
Eliška Murasová
opr - s Ondřejem Olšiakem
Eliška Murasová
Aničko, moc hezky jsi nafotila i popsala. Byla jsem nadšená a ještě to umocnilo velice milé povídání s Ondřejem Olišíakem. Pak jsem si dohledala, že výtvarně nadaná je i jejich sestra a myslím, že pokračujou i děti(13 a 14).
Marie Pudichová
Skvělé ******
Daniela Řeřichová
Aničko, díky za krásné fotky a zajímavé popisky. Tuto součást našeho výletování jsem nestihla. M. Olšiak má galerii ve Žďáru n.S. Jeho tvoření v Lednici má již tradici.
Jan Zelenka
Písečné sochy se mi líbí. Je to umění vytvořit. Bývaly i na nábřeží Otavy v Písku.
Dana Kolářová
Díky za pozvání, moc zajímavé.
Hana Polednová
Aničko, pěkně jsi nafotila sochy.
Alena Velková
Se zájmem jsem si vše pročetla.
Marie Novotná
Hezky jsi to nafotila. My s Jirkou se tam byli podívat hned v neděli. Mrzí mne,že jsme nezastihli autora. Je tak trochu od nás. Jeho sochy jsou vážně rozeseté nejvíce kolem Žďáru. V Ronově drak,v Chotěboři čert ,ve Škrdlovicích jsou hroši aj. Celkem jich je 20 volně přístupných a jsou betonové.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden

Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...