Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Ingrid Hřebíčková
27.5.2025 10:45
Děkuji za článek. Mám počítač, který používám jen na jazyky. I když se poradím s odborníkem, pochybuji, že bude funkční. Máme se sestrou ještě jeden nový.
Irena Mertová
27.5.2025 10:35
Díky za připomenutí, stejně jsem si chtěla pořídit nový notebook. Jen mne to strašně nebaví, tak to odkládám...
Jitka Hašková
27.5.2025 10:17
Vím, že musím přejít na Windows 11, protože s 10 končí podpora internetového bankovnictví. Převod mi provede můj známý ajťák.
Mirek Hahn
27.5.2025 09:16
Konec podpory rozhodně stojí za zamyšlení a zvážení rizik. Osobně to řeším nesystémově, opatrností. Důležité a citlivé věci provozuji na aktuálním, podporovaném a zabezpečeném informačním systému. Na dalších zařízeních se staršími verzemi nemám žádné instalované klienty, nemám na nich žádná citlivá data, žádné důležité dokumenty, to jsem všechno prošel a minimalizoval. Přesto i na starších systémech provozuji cokoli, jen volím primitivnější opatrnický přístup, např. pro přihlašování k důležitým a osobním věcem přes webové rozhraní, používám alespoň dvoustupňové zabezpečení potvrzením na mobilu.
Zuzana Zajícová
27.5.2025 09:15
Mám Windows 11 a tím pádem se ničeho nebojím :-)
Jaroslav Čtvrtečka
27.5.2025 08:12
Prakticky jde jen o planý mediální poplach, mířený na uživatele Windows 10, kteří o tématu nic nevědí. On je totiž pro obchodníky s IT stále větší problém prodat nový hardware a sofware, nové počítače se prodávají čím dál méně, protože když ty pár let staré, stále dobře fungují a na browzdání internetem a normální použití vám doma stačí a ještě dlouho stačit budou. Pro uživatele Windows 10, se tedy z uživatelského hlediska skoro nic nemění. Ta údajná podpora Microsoftu, je vám doma stejně celkem na nic. Ničeho se tedy nebojte, nic vám nehrozí, používejte dál své počítače způsobem, jak jste dosud zvyklí a tohle Microsoftí strašení, klidně pusťte z hlavy.
Podotýkám, že jsem pracoval v IT plných 26let a podobných štvavých kampaní Microsoftu, jsem zažil desítky.