Šárka Bayerová
28.5.2025 17:13
Omluvám se, onen diskusní příspěvek byl na Seznamu. Jde o heslo "Není vata, nejsou vložky, co si dáme mezi nožky?"
Šárka Bayerová
28.5.2025 17:09
Hano, žasnu... Nevím, jaký jste ročník ani odkud jste. Já jsem z Prahy. Opakovaně od 60. do konce 80. let se tyto problémy vyskytovaly. Přečtěte si diskusi níže. Uvedené heslo se opakovalo na Majáles a snad i na 1.Maje. většinou ho prezentovaly medičky. Nejste náhodou z Ostravy? V Praze se říkalo, že v Ostravě tyto trable nejsou, že haviřske roby by si to nenechaly líbit.... :-)
Hana Řezáčová
28.5.2025 16:50
Já jsem si teda žádné vložky nevyráběla ... Když jsem byla na ZDŠ, na střední, v prodeji byly vložky z buničiny a vatové, a pak vata jako taková ( tu používala maminka, byla zvyklá, za války, po válce asi těžko bylo něco jako vložky ), později, tak konec sedmdesátých let a dál, už byly vložky kvalitnější ... Možná, že jsem bydlela ve městě, tak bylo zásobování lepší, nevím, ale na problémy si opravdu nevzpomínám ...
Dagmar Vargová
28.5.2025 15:22
Šárko, díky za super článek na tomto seniorském webu. A proč ne? Máme dcery, vnučky,... vzpomínám na "zlaté" maďarské vložky za socíku. Bylo to aspoň něco v "obalu" (průsvitná buničina jako obvaz). Vše lepší než obyčejná vata. Tak ale nechápu tu dnešní dobu - jakože omladina (holky) mají peníze na cigarety, chlast, event. i drogy. Ale na vložky ne??? Je to uhozené na hlavu... :-(.
Radana Chybová
28.5.2025 15:20
Ono je chudoba a chudoba. My měly vložky pouze buničité a pak byly ještě vatové.Buničité byly hnusné na dotek a vatové se chumlaly.A navíc býval vložek periodický nedostatek.Kdysi jsem narazila i na tampony a ty mi přišly prostě hnusné při pomyšlení na to KAM si to mám strkat. Z východního Německa byly.
Vložek jsou teď plné regály. Ovšem cena za balík je docela mastná.Chápu,že v chudých regionech výdaj za vložky,je-li více žen v rodině,může být citelný. Pak je to to také chudoba. Přejme dívkám jejich vložky s křidélky,pocity improvizovaného materiálu v tak citlivé oblasti by se už neměly opakovat.
Zuzana Zajícová
28.5.2025 13:02
Když si vzpomenu na ty otřesný vložky z doby temna, je mi do breku ještě dnes. A naprostý souhlas s tím, že se nic nemá přehánět a i kdybych dnes byla mladá, určitě bych nikde neřešila svou menstruaci.
Anna Potůčková
28.5.2025 12:52
Také jsem to viděla v televizi a stejně jako je ve školách dostupný toaletní papír, tak stejně dostupné mají být také menstruační pomůcky. A to jak na základních školách, tak také na středních školách. O Vysokých školách řeč nebyla
Vladislava Dejmková
28.5.2025 12:27
Také jsem to slyšela a minimálně se divím, co se dneska všechno řeší. Možná proto, aby se odpoutala pozornost od důležitých věcí.