Neplánované setkání s příznivci slovanství
Hvězda Roda. FOTO: Jana Vargová

Neplánované setkání s příznivci slovanství

4. 6. 2025

Stává se mým zvykem strávit jeden týden v červnu v lázních v Bechyni. Město mě okouzlilo řekou, přírodou, mostem, zámkem se zahradou, vyhlídkou z kostelní věže na náměstí, stinnými zákoutími. 

cestování historie města a obce
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(4.8 b. / 37 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Sylva Wiedel
Bechyni jsem navštívila jednou, a cítila jsem se tam velmi dobře. Ráda bych se tam ještě někdy podívala a podnikla pár výletů po jižních Čechách. Dobrá atmosféra.
František Matoušek
Zajímavé zamyšlení.
Jaroslav Čtvrtečka
Po odchodu armády a zejména letectva, je z Bechyně takové nudné město duchů. Doslova. Mnohé domy na náměstí jsou jaksi "průhledné", nikdo tam nebydlí, ani nepodniká. Prakticky tam vůbec nic není. Docela mne zklamalo, když mi odmítli prodat, v letní sezoně, v provozní době (červenec), lístek na prohlídku Bechyňského zámku. Všude jen pusto a prázdno, neochota. Takové typické jihočeské podnikání, ve stylu "my k vám taky nelezeme". Ta bať, do Bechyně už nepojedu.
Irena Mertová
Amulety se mi obecně líbí, i když na jejich moc nevěřím. Mám několik keltských, které nosím - tu ochrannou moc jim vlastně dávám sama. :-)
Mirek Hahn
Také jsem si pořídil staroslovanský amulet, Kolovrat. Ale víc mám keltských...
Olga Škopánová
Myslím, že nejen Slované jsou naši předci, ale že na našem území se mísila řada národností Avaři, Keltové, Germáni. Někteří lidé mohou nostalgicky blouznit po starých Slovanech avšak historie o nich ví tak málo, že nějaké artefakty jsou spíše z říše pohádek než z reality. Když to někomu přináší uspokojení tak proč ne, ale dnešním stavem Slovanstva bych se opravdu netrápila.
Michaela Přibová
Moc zajímavý článek. Děkuji.
Jan Zelenka
Bechyně je moc pěkné město. Znám. Ale obsah článku neznám. A tak díky za zajímavé informace.
Libuše Křapová
Jano, díky za nové informace a osvěžení těch starých :-)
Daniela Lender Chaloupková
Velice zajímavý článek, krásné fotografie. Bechyni trochu znám, je to krásné město, ale o tomto obchůdku jsem nevěděla. Škoda ... Moc děkuji za nové poznatky :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.