Pojď ke mně blíž
Ilustrační foto: Pixabay

Pojď ke mně blíž

9. 6. 2025

Opět vkládám báseň. Vybral jsem ji ze svého studentského románu „Zrcadlo nesplněných přání“, který má silně autobiografické prvky. Román vyšel v roce 2021. V knize je jejich autorem devatenáctiletý student Karel, který se potýká s problémy milostnými a se sebou samým. U básní ještě nějaký čas asi zůstanu.

Pojď ke mně blíž

Den za dnem a noc za nocí

je jenom věčným snem.

A touha voní podzimem

a sklenkou vína

v šeru kavárenských koutů.

Pojď ke mně blíž, má milá

a podej mi svá ústa.

Chci si ještě vychutnat jejich vůni.

Pojď tak blízko,

abych cítil teplo tvého těla.

Čas života i čas milování

nám osud odměřuje

a naše sny a vzpomínky

a stíny dávných lásek

vznáší se éterem

jak dravý pták.

Den za dnem

a noc za nocí.

Den za dnem

a noc za nocí.

Jak marný sen.

Pojď ještě kousek blíž,

má milá!

Moje poezie
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Milé dámy a Františku, děkuji vám za příjemné komentáře. Dám asi ještě nějaké básně, ale zájem o ně moc veliký není. O to víc vám děkuji. Svou tvorbu jsem hodně roztáhl. Moje kniha básní, Okno do zahrady, vyšla v roce 2021.
Alena Velková
Těším se na další!
Jarka Jendrisková
Krásné!
Květa Chobotová
Velice zdařilé dílo...děkuji.
František Matoušek
Hned jsem musel udělat revizi svých lásek a vrátil jsem se do mladých let. Honziku, hezkýýý.
Jana Šenbergerová
Při čtení o lásce je tak snadné vrátit se do časů mládí. Díky!
Ingrid Hřebíčková
To jsi mi Honzo moc potěšil, že u básní teď zůstaneš. Tak ráda čtu tady na íčku krásné básně. Děkuji.
Michaela Přibová
Jendo, moc hezké. Křehké.
Iva Bendová
Je v tom všechno. Přítomnost, času pomíjivost, lidského bytí konečnost i milujících duší věčnost a hlavně, hlavně v tom tepe srdce, diktující tyto řádky. Děkuji za ozvláštněné ráno, Honzo. Těším se na příště.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.