Obrázky z cest: Na skok v Litomyšli
Všechny fotografie: Blanka Lazarová

Obrázky z cest: Na skok v Litomyšli

5. 7. 2025

Po loňské, velmi vydařené návštěvě Smetanovy Litomyšle (viz článek z 13.6.2024 -  Střípky ze Smetanovy Litomyšle), jsem se rozhodla si to letos zopakovat.

Ubytovat se v době konání festivalu v Litomyšli je téměř nemožné. Proto jen na skok, alespoň na jeden den, abych nasála tu fantastickou festivalovou atmosféru.

Počasí se vydařilo a já jsem strávila sluncem zalitou sobotu v Klášterních festivalových zahradách, kde se konají též koncerty a probíhá bohatý kulturní program.

Přestože jsem nebyla na hlavním večerním představení, podařilo se mi nakouknout do nového moderního sálu na nádvoří Zámku. O této rekonstrukci jsem pár dní před návštěvou města shlédla v televizi obsáhlý dokument a mohla jsem tak na vlastní oči obdivovat tento velkolepý projekt z dílny architekta Josefa Pleskota.

I po jednom dni, stráveném v tomto malebném městě, jsem odjížděla domů plná dojmů a kulturních zážitků.

kultura města a obce vážná hudba
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Iveta Tomčíková
Nádherná reportáž, ráda bych se tam někdy podívala.
Soňa Prachfeldová
Krásná fotoreportáž.
Libuše Heulerová
Blani, bezva reportáž i fotky z Litomyšle...jezdíme tam každý rok, ale letos měla přednost Emička...tak snad příští rok.
Anna Potůčková
Blani moc krásné fotky. V Litomyšli jsem také nikdy nebyla.
Marie Seitlová
Blanko, dík pěkné fotky. Litomyšl je moc krásné a zajímavé město.
Eva Mužíková
Blani diky, hezké přiblížení.
Alena Tollarová
V Litomyšli jsem nikdy nebyla. Asi bych měla naplánovat cestu ... :)
Daniela Řeřichová
Blani, pěkné obrázky z mé milované Litomyšle. Byla jsem na SL pět dní a bylo to málo. I po 60 letech je stále co objevovat.
Daniela Lender Chaloupková
Krásná fotoreportáž, moc děkuji. V Litomyšli jsem byla několikrát, na festivalu ještě ne. K vidění je tam toho více, osobně bych doporučila návštěvu Portmonea - Musea Josefa Váchala (autora Krvavého románu).
Dagmar Vargová
Moc hezké pokoukání a přiblížení festivalové atmosféry. Díky :-).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 29. týden

V uplynulých dnech jsme mohli v médiích sledovat dění na karlovarském filmovém festivalu. Zahrajeme si nyní trochu na bulvár a otestujeme, jak moc znáte české celebrity.