Miloslava Richterová
8.8.2025 07:42
Míšo, máte pravdu s těmi domácími mazlíčky, taky té informaci, že jim granule proti slimákům neškodí, moc nevěřím. Sypu je proto na místa, na která se Betynka nedostane.
Dana Puchalská
7.8.2025 20:45
Moc hezký příběh... 。◕‿◕。
Anna Potůčková
7.8.2025 18:26
Míšo, hlavně, že se včelka zmátožila a odletěla. Afrikány já osobně moc ráda ale nemám, mě prostě vůbec nevoní. Spíše naopak....
Michaela Přibová
7.8.2025 17:56
Děvčata, děkuji vám všem za příspěvky. Paní Jano K. máte pravdu, je velmi příjemné cítit se součástí přírody. Paní Mílo, granule jsme nekoupily, bojíme se, že by je snědly kočky. Paní Libuško, to jsme se sestrou nasmály :-) Ještě jednou děkuji. Moc mne vaše příspěvky potěšily.
Libuše Křapová
7.8.2025 16:02
S opilou včelou zkušenost nemám, za to ale s opilými sršni, vosami a drozdem:-) máme u domu vysokou starou hrušeň hniličku. Znalci nám ji závidí, prý je to ta nejlepší na hruškovici. Rodí tak jednou za dva - tři roky, a když se podaří, je to hukot. Hnilička spadne kolikrát už přezrála a v trávě na dvoře začne kvasit. Slétá se veškerý hmyz z okolí, sosají zkvašeno u šťávu a pak jsou na mol. Sršni bzučí v marné snaze vzlétnout, pokaždé sebou po pár mávnutí křídly pokaždé sebou plácnou na zem. Vosy to samé. Nejlegračnější byl ten drozd. Seděl ve stružce s malým potůčkem, naštěstí skoro vyschlém. Když si po chvíli všiml, že nad ním stojím, pokusil se uletět. Zamával křídly - a spadl na zobák. Po druhém pokusu se přestal snažit, a evidentně přemýšlel, co se to děje :-) Očička mu doslova a bez přehánění šla šejdrem. Nechala jsem ho tehdy přemýšlet a šla se smát bokem.
Miloslava Richterová
7.8.2025 12:33
Díky za záchranu včelky :-) Taky jsem chodila o půlnoci po zahrádce s baterkou a kontrolovala škody. Nakonec jsem koupila granule a ráno se motali opilí slimáci, jinak to nešlo, nic by nevyrostlo.
Daniela Lender Chaloupková
7.8.2025 11:57
:-)) :-)) Míšo, skvělé! Včelky je mi, pochopitelně, líto, ale podstatné je, že se vzpamatovala. Afrikány mám i na balkoně, jsou nádherné. Past s pivem znám, ještě lepší je přidat i kousek rozdrobeného droždí. Díky za pobavení i fotky :-)
Jana Kollinová
7.8.2025 10:20
Je příjemné nahlédnou, co se děje na zahrádce, sledovat mini dramata, být součástí mrňavého kousíčku přírody.
Šárka Bayerová
7.8.2025 10:20
...afrikány se dávají hlavně k rajčatům - mi vypadlo..Když ale mně by to bylo líto...
Šárka Bayerová
7.8.2025 10:07
:-) Taky mám ráda afrikány, takže váš boj chápu. Četla jsem, že afrikány jsou pro slimáky obzvlášť lákavé, proto se prý někde sázejí k rostlinám, které chcete zachovat. Nebo otestovat, zda slimáky na zahradě máte. No nazdar... Hlavně ale, že včela přežila... A především- Dík za tip s pivem!!! :-)