Černá kočka
Všechny fotografie: Michaela Přibová

Černá kočka

8. 9. 2025

Přicházím s miskou jídla.

Přichází

kdy se jí zachce.

Černá kočka.

Vždy sama

cestou kopřiv

křoví

trní

kolem rybníka

svou pomalou chůzí

poraněného těla

klopýtá

pokulhává

a snaží se rozběhnout

někoho zahlédne,

uniká z dohledu.

Sama

osamělá

černá kočka

a volnosti má za tři.

Moje poezie
Hodnocení:
(5.2 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Černé, bílé, mourovaté, provázely mě od nejrannějšího dětství do padesáti let. Fascinují mě svojí dominantností, volností a nevole, za kousek žvance dát se ochočit. Děkuji za výstižnou poezii ;-)
Zuzana Pivcová
Nedokážu zapomenout na našeho posledního kocourka z minulé generace (před Babetou a Waldou), černého Čerta, kovově lesklého s úžasnýma žlutýma očima plnýma pochopení. Díky, Míšo.
Daniela Lender Chaloupková
Míšo, krásné verše. Moje první kočička byla černá jak uhel, jmenovala se Uhlíček a dožila se požehnaného kočičího věku 21 let. Od mých šesti let mne kočky doprovázejí životem, teď už mám definitivně poslední. Moc děkuji :-))
Michaela Přibová
Děkuji vám všem za přečtení a příspěvky.
Iveta Tomčíková
Jako uhel - tedy na té fotce, která je pěkná, ale pěkné je i to, co jste napsala. :-)
Iva Bendová
Před týdnem nám na dovolené přeběhla černá kočka přes cestu a manžel se trochu poděsil. Za chvíli šli kolem nás lidé s černým psem, tak mu říkám, že se to vyrušilo :-) Pěkné poetické zamyšlení, ale někdy ta volnost za tři má i svá úskalí. Naše rodinná putovní kočička Lola byla bílá a dožila se 22 let.
Jana Jurečková
Měla jsem tři a půl roku černou kočičku, říkala jsem jí Malá. Pak jsem odjela za mamkou a manžel ji neuhlídal. Asi jsem jí chyběla, tak utekla....Třeba se má někde líp.
Jana Šenbergerová
Minulý týden jsme se rozloučili s černým kocourkem našich přátel. V jejich a občas i v naší laskavé péči (starali jsme se o něho, když byli déle mimo dům). Dožil se osmnácti let a ze všech zvířátek, se kterými jsme se setkávali, byl nám nejbližší. Budeme na něho vzpomínat.
Dalibor Polanský
Také k nám chodí černá kočka..
Květa Chobotová
Děkuji z celého srdce za tuto báseň... měla jsem 14 let dvě kočičky, které nesmírně obohatily můj život...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 38. týden

Do neděle 21. září probíhá v Tokiu Mistrovství světa v atletice. Jak dobře znáte tento sport? To prozradí vědomostní kvíz tohoto týdne, který bude na téma historie a současnost české a světové atletiky.